Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Utahovačka se netočí

Od: jirio odpovědí: 14 změna:

dobrý den, zakoupil jsem pneu utahovačku a po zapojení na kompresor se netočí, pouze fouká, nevíte čím to může být? předem moc dekuji

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirkamatapat*
hodnocení

1x

Utahovačka musí mít přepínač na levý nebo pravý chod.Ten přepínač může být v poloze,kdy se utahovačka nebude točit ani na jednu stranu.Je to stejné jako u vrtačky s reversním chodem.

jirik22*
hodnocení

1x

Starý problém. Utahovačka potřebuje hodně vzduchu. Pokud ji připojíte hadicí typu "oranžová spirála" tak vám nepoběží a když, tak špatně. Kupte zahradní hadici na vodu, (tu průhlednou se síťkou) velikosti půl palce, přidělejte koncovky a při rozběhu dejte regulaci utahovačky naplno. Každá utahovačka má regulaci momentu...Regulace na kompresoru také na maximum.

sazinek*
hodnocení

0x

Je kopresor nakoukany? Je plny? BEz utahovačky běží? Je možnost že kompresor tohle nezvladne ač je to blbost maximalně by se stale dofukoval a tlak by padal.

hodnocení

0x

Možná blbost, ale není tam nějaká aretace kvůli přepravě?

jirio
hodnocení

kompresor je nafoukany na plno, max 8 barů, utahovačka by měla pracovat na 6 barů, jinak bez utahovačky fouká normálně. Žádná pojistka tam není :/

gumidek*
hodnocení

0x

Nepracuje utahovačka náhodou tak, že se jí musí zatlačit na vřeteno (zasunout dovnitř přitlačením ořechu na šroubu) a pak pustit tlak správným směrem otáčení?

Jen nápad. Nikdy jsem utahovačku nedržel v ruce, jen viděl při práci.;)

doplněno 23.12.12 20:04:

Jakože ve vzduchu na volno se točit nebude...

jirio
hodnocení

To stím zatlačením na vřeteno zkusím ale pochybuju, ve škole máme utahovačku a na tu se tlačit nemusí...ano ten přepínač má a i to jsem zkoušel různě zatlačit ani to nešlo právě :/

gumidek*

Zkus to. Třeba je to nějaká bezpečnostní pojistka, aby ořech neohlodal stěny/hrany šroubu, kdyby se tlačilo málo.:)

hodnocení

0x

Nedali k tomu český návod?

mkat*
hodnocení

0x

Ked pustite utahovačku a začne vyfukovat vzduch cez "vyfuk utahovačky ",skuste potčit štvorhranom utahovačky.Ten kde sa dava orech.Vobec da sa otočit tym štvorhranom?Dost často sa stava že mechanizmus vo vnutri sa zalepi.A vrtulky turbiny zostanu zalepene.Skuste naliat trochu oleja do utahovačky.Zložite hadicu a do otvoru nalejte trochu oleja,zaroven stlačte tlačitko utahovačky,aby olej vtiekol do turbinky.Potom napojte hadicu a skuste.Pozor, olej pojde vyfukom von.Toto mi vela krat pomohlo utahovačku rozbehnut.Ale nesmie byt zadrete ložisko v turbinke.Stvrhran sa musi volne točit ,ked ho potočite rukou.

jirio
hodnocení

ano pootočit čtyrhranem jsem zkoušel a jde to lehce,hadici jsem dal větší průměr, vrtulky jsem take rozpohyboval ale asi to opravdu bude tím kompresorem :/ skusím jí vyzkoušet na vykonnejším kompresoru, napadlo mě ktomu dát nejakou přídavnou tlakovou nádobu jestli by to pomohlo...

9je3

Ty to máš na kompresoru bez tlakové nádoby?

Základní otázka je, čím to vlastně zkoušíte rozpohybovat. Jestli to je nějaký čínský bezolejový shit bez nádoby, tak to je přehlídka ztraceného času. Utahovák je žrout stlačeného vzduchu, takže to chce mít slušný přísun. Buď tedy solidní kompresor, nebo aspoň slabší kompresor s větším vzdušníkem, protože utahovačka nejede v kuse, ale pouze v krátkých intervalech. Mezitím by to mohl i slabý kompresor stíhat dofoukat. Ale dejte bacha, co použijete jako přídavný vzdušník, už jsem viděl lecos, staré hasičáky, vzdušníky z náklaďáků a pod. Ono to není až taková prča, i relativně malý kompresor dokáže dát po době foukání třeba 10bar, to už nemusí každá nádoba snést, obzvláště jde li o šrot vytažený po 30ti letech z kopřiv. A bouchnutý vzdušník jsem už taky viděl, no, není to žádná sranda, tak bacha!

mkat*
hodnocení

0x

Pridať ku kompresoru tlakovu nadobku ,určite pomôže.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]