Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Špatné parkování vs nevyřízená pokuta včas

Od: nikollam* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

vloni v květnu jsem našla lístek za stěračem za špatné parkování. A to proto, že jsem si nepřeparkovala, když čistili ulice, zapomněla jsem :(. Dle pokuty za stěračem jsem se měla do cca tří dnů dostavit na policii podat vysvětlení, lístek jsem ale našla pozdě, takže termín jsem prošvihla. Tak čekám, jestli přijde nějaká obsílka. Kolik může být za tento přestupek pokuta? A neuškodí mi, že jsem se nedostavila na policii hned?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

geryw
hodnocení

0x

Ani korunu platit nemusíš! Prostě počkej na obsílku, pak jdi na policii a řekni "Přestupek, který mi je kladen za vinu, jsem nespáchala a v celé věci ODMÍTÁM VYPOVÍDAT." Máš na to plné právo. Policisté se tě nejspíš zeptají, jestli tím chceš říct, že vozidlo řídila "osoba blízká". Nenech se nachytat a znovu odpověz, že odmítáš vypovídat. Někdy jsou ti hajzlové schopni kvůli buzeraci obeslat tvé příbuzné, aby se k podání vysvětlení dostavili taky.

Pokud řekneš, že odmítáš výpověď, nemůžou dělat ani Ň. V praxi opakovaně ověřeno nejen mnou...

buss
hodnocení

0x

Pokud to nevyhodili, tak mají ještě čas. Kolik za to viz přestupkový zákon, až...Kč. Ale trvá jim to nějak dlouho. Jo bude to pak dražšÍ.

geryw

Jenomže pokutovat můžou jen za PROKÁZANÉ spáchání přestupku. Což v případě, že slečna (paní) odmítne výpověď, nebude snadné. Ledaže by měli video, jak s autem ona osobně přijíždí a parkuje, což rozhodně nemají, protože by jí jinak opláchli hned po zaparkování...

erikch*

přesně tak jak píše geryw...,nekažte si Vánoce...:D

buss

Mě nezajímá nějaká výmluva, jsem zvědavý co by takový říkal, kdyby se někdo, kdo mu způsobil škodu vymluvil na OB. Na řešení přestupku mají lhůtu..., nepřijde, předají k řešení obci. Mají možnost převolávat další k podání vysvětlení.

hodnocení

0x

Tak pokud se jednalo o blokové čištění, buďte ráda že vám neodtáhli auto. Já jednou takhle zaparkoval omylem v Brně, značky jsem si nevšiml (jsou to takové ty nízké) a ulice byla aut plná... tak jsem zaparkoval taky. Když jsem se vrátil, polovina ulice byla prázdná a dobíhal jsem k odtahovce, kam zrovna naložili moje auto... za složení na místě jsem musel dát 600 Kč *ee* a pak jsem ještě 200 Kč byl zaplatit na policii, ten den už jsem neměl náladu se z něčeho vykrucovat tak jsem se jim šel přiznat, uznat vinu a dali mi to za 200. A pak rychle domů!

mcarlos*
hodnocení

0x

Takhle jsem taky parkoval a stálo mě to 500Kč a nic jsem neukecal.

stirecek*
hodnocení

0x
U nás dávají přímo boty, protože lístky každý vyhazuje. Nejde dokazat, ze jste tam ten lístek skutecne měla.

cobrak*
hodnocení

0x

Asi před půl rokem jsem tu založil vlákno na téma "lístek za stěračem." Ptal jsem se, co se stane, když třeba rozmokne do té doby, než se majitel dostaví nebo ho někdo ukradne nebo odlítne. Došlo se k závěru, že nic. Takže čekat na obsílku a pak říct, že tam lístek nebyl nebo byl rozmočený od deště. Ale příště to radši řešit hned. Kor teď na Vánoce se s tím stresovat je takový blbý...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]