Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Octavia 1.6 55kw r.v.97 spotřeba - město

Od: lukas1993 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

rád bych se zeptal, kolik by měla být normální spotřeba Octavky 1.6 ve městě, při couračkách. Protože já dojedu na 2.7L jen 15km což vychází 18l/100km je to normální nebo je něco špatně?

Děkuji za odpovědi a názory.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

chrest*
hodnocení

1x

To jste jak měřil na 15 km přesně 2,7l? Doberte plnou nádrž, najezděte min. 100km a pak zase doberte do plné a uvidíte, kolik to žere. Takové měření po 15 km je o ničem.

lukas1993
hodnocení

No nejdřív mě to chcíplo jednou, když už jsem měl málo a podruhý jsem tam schválně dolil jen za 100,- a chcíplo to znova na ujetých 15 Km. Ale i na studený motor je to moc ne?

Taky si myslím, že by to mohla dělat lambda, která je asi původní.. nebo by to mohlo být ještě něčím?

nickolas

No jestli budete měřit spotřebu takto, tak si připravte peníze na nové čerpadlo, filtr a vstřiky. Obecně by vůbec nemělo dojít ke chcípnutí motoru z nedostatku paliva. Proto tam je kontrolka rezervy. Takové měření "schválně za stovku" je opravdu nanic. Natankujte plnou, vyjedte ji do rezervy, dotankujte znova plnou, spočítejte to a uvidíte. Opakujte nejlépe několikrát. Pokud auto není "super social edition", tak má palubní počítač, ten ukazuje jakou spotřebu?

lukas1993
hodnocení

Ok no, tak stalo se mi to zatím jen 2x, tak snad se nestihlo něco podělat. Pc ukazuje též něco kolem 18L.

au1
hodnocení

0x

hm to je fakt dost, něco bude špatně... známej má stejný auto i motor, přes Brno spotřeba 8-9 na sto, cca 10km trasy. A6ka 2,4 automat mi na 3km trase žrala 16 na sto v zimě, takže s tvým motorem je 18 na sto mimo mísu

hodnocení

0x

U Feldy Combi 1.6 55kW (motor stejný, hmotnost +- stejná) nám vyšla na jednu nádrž průměrná 10L/100km. Taky většinou couračky po městě + denně dojíždění do práce cca 10 km.

18 je moc i na to město, tedy pokud se víc nestojí na křižovatkách než jezdí.

hodnocení

0x

fabka 1.4 combi a po meste opravdu couracky , nastartovat studeny motor , do teska , same cervene , zpatky studeny motor z teska ... tak 13litru neni problem. Hlavne to studene startovani v zime a nez se ti zahreje motor tak ridici jednotka dava vice paliva na dosazeni teploty motoru. Jinak muzes mit problem i v lambda sonde ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]