Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přihlásit automobil

Od: mae odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

V mém případě je rada nad,, zlato".Zakoupil jsem osobní vůz škoda favorit,s tím že předešlý majitel nechtěl v době prodeje vozidla přepis,a při prodeji jsme se tedy domluvili,že si vyřídím pouze povinné ručení,to by jaksi bylo možná v pořádku kdyby v současné době ten přepis po mne nechtěl.Opak je pravdou tet ho po mne vyžaduje,že prý má k tomu osobní důvody.Jenom lituji že předchozí dohodu ,že nebude požadovat přepis nemám od něj písemně.V současné době na základě kupní smlouvy vůz odhlásil ,takže na vůz není v této době žádný majitel.To jsem se dověděl když mne kontrolovali policisté při klasické kontrole na silnici.Tedy dostal jsem ultimátum s tím že vůz musí být přihlášen,což je na druhou stranu jasné.Ale podstata mé otázky je v tom,že vlastním na své jméno pořád registrovaný vůz také značky favorit,tedy technický průkaz včetně malého s do současné doby platnou technickou kontrolou a značky také,jen samotný automobil ne.Ptám se tedy ,je možné udělat přestavbu automobilu který v současné době mám k dispozici na papíry automobilu který již nemám?Ptám se proto, že si nemohu tak drahý přepis dovolit,kdybych musel přihlásit klasickým způsobem automobil který v současné době mám.Děkuji každému,kdo bude ochoten mi v tomto případě poradit.S pozdravem Martin.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

0x

ne

doplněno 21.12.12 16:56:

váš problém je že nemáte ten první automobil,. a váš druhý problém je že to druhé auto je v odhlášce, s autem v odhlášce neuděláte nic, ani evidenčně, dokud se k autu nikdo nepřihlásí

Přihlásit se znamená zaplatit ekodaň

doplněno 21.12.12 17:00:

přestavba by se dala udělat, ale jen na regsuitrvianých autech, v rámci přestavby se přeráží číslo VIN na karoserii podle TP, není to tak že by se TP přepisoval...

1) nejdříve se znehodnotí VIN u obou aut

2.) pak se na to přestavěné auto vyrazí náhradní technologií VIN podle TP

3.) vše je prováděno na základě písemného rozhodnutí úřadu

4.) sám vidíte že se ve vašem příapadě tento postup nedá dodržet

hodnocení

0x

To Nu-*palec*.Ještě doplním-můžete to co máte bez dokladů zrušit na doklady co máte bez auta (pokud budou ochotni ) vrakáči na ekolikvidaci!Pak nebudete muset platit ekopoplatek!Ale nevím jak ostatní poplatky!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]