Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer mám Daewoo Nexii. Stalo se mi že mi zamrzl zámek od řidiče tak spolujezdce. Použil jsem WD-40 stříkl jsem do zámku chvíli počkal a odemkl jsem. WD jsem i nastříkal těsnění u obou dveří. Jenže zamrznutí se opět opakovalo. Co použít aby zámky opět nezamrzly. Děkuji.
Vubec nejlepší je to udělat pořádně. Zámky demontovat (jak na hraně dveří ty závorky, tak vložky pro klíče), vymýt v petroleji a ošetřit grafitovou vazelínou.
Časem se na ty proolejované části obalí prach a špína a vznikne hutná vazelína, která v mrazech znemožní pohyb mechaniky.
Těsnění dveří potřít glycerínem.
Do zámku jsem používal spreje, ale vyšlo to hodně draho. Navíc - sprej je do kapsy nešikovný (veliký), takže svádí k tomu, že ho člověk nechá v autě, doma apod. a když ho potřebuje, tak ho stejně nemá k dispozici.
Nakonec to vyřešila před cca 15lety koupě tekutého rozmrazovače (něco takového autokosmetika.heureka.cz/... - výrobců je spousta), tehdy asi za 100,-Kč, uváděné použití do -70. Spokojenost maximální. Postupem času, když už sem měl takových lahviček doma prázdných asi 10, přestal jsem kupovat další, ale jednou za čas koupím kapalinu do ostřikovačů -50 a víc a postupně lahvičky doplňuju. Od podzimu do jara mám v každé bundě, kabátě, tašce aspoň jednu a další v atě, takže se mi nestane, že bych někdy přišel k autu a neměl čím rozmrazit.
Na těsnění dveří a kufru používám neředěnou nemrznoucí kapalinu do chladiče. Prostě vezmu misku, štětec a všechno natřu. A je klid. Nic nezamrzá. Jen POZOR - tyhle kapaliny jsou hodně jedovaté, takže neolizovat prsty a dávat pozor taky na to, ať třeba misku (dokudje to tekuté) pak neolízne pes, kočka pod. - je to sladké.
jak už jsem tu četl nahřátí klíče , izolepa , ale nejúčinější co jsem měl byl rozmrazovač zámků od coyote sice mi stál cca 100,. 150ml ale mé požadavky to splňovalo 100% bohužel už jsem ho nikde nesehnal
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.