Nejste přihlášen/a.
Dobrý den jak jistě všichni ví tak letní pneu odolávají aquaplaningu huře než zimní tak co na léto koupit celoroční?Jezdit na zimákách celé léto je škoda a když jsou letňáky takové šunty tak proč nejezdit na celoročních?mají i měkčí směs tak by mohly i líp sedět
co vy na to? Díky
Celoroční guma je naprostý nesmysl. Odolávání aquaplaningu je jen o vzorku, zímní gumy ho mají většinou větší, proto lépe odolávají. Rozdíl mezi zimní a letní pneumatikou nejsou ale jen ve vzorku, hlavní rozdíl je v tvrdosti, podle toho jaká je použitá směs. Letní pneumatika má směs uspůsobenou na ideální fungování v rozmezí cca 5 až 35 stupňů, kdežto zimní má rozmezí mezi cca 5 až - 25 stupni. Takže pokud máte častý jen aquaplaningu, doporučuji o něco dřívě měnit pneu, nejíždět je až na "hranu". Celoroční guma je prostě kompromis, a jak víme, kompromis nikdy nefunguje...
To Marti hajek-když doporučuje v zimě 8mm vzorek,tak to teda asi v zimě nejezdíš?Protože nové pneu a to jak zimní tak i letní maji NOVÉ hloubku vzorku mezi 7 a 8 mm!(asi záleží od výrobce,ale s větším jak 8mm jsem ještě neviděl,mimo nákladních,tam jsem ale neviděl ono značení M+S atd).
Jinak osobně jezdím v létě zimní (pod 4mm) a s těmito mejdlíčky,jak je nekteří nazývají!) si dovolím ostřejší jízdu než s letními!
Zima=zimní, léto=letní, aqaplaning, mokrý listí, bláto, díry= přizpůsobení rychlosti a stylu jízdy stavu vozovky. Ještě něco?
Díky všechno,jen jsem zjištoval jestli není nová celoročka lepší než nová letní,samozřejmě jízdu vždy přispusobuji stavu vozovky
nevím co je celoročka ale chci vás na té pneumatice vidět při dalším náledí
doplněno 20.12.12 14:27:ušetřím - rozflákám si auto...a to se vyplatí
nechci polemizovat s odborníky, domnívám se že směs je buď měkká pro zimní provoz nebo tvrdší na léto...proto skutečně nechápu jak může guma v průběhu změny počasí a teploty měnit své vastnosti a být dle potřeby měkou či tvrdší...ale to je jen můj názor, poslední celoročky jsem měl před 10 lety na žigulu a byl to zážitek
Pro NU: Ale doba pokročila...a dnes jsou vlastnosti celoročních pneu nikde jinde-i když už se jim neříká celoroční,ale vyrábí se pořád...
já jsem viděl celoročku v akci asi před 2 týdny na sněhu a bylo to rally letní gumy hadra... nedoporučuju.. a jestli se bojíte aquaplaningu tak si kupte nové letní gumy.. já jak jsem měl sjeté gumy, tak to prokluzovalo pod plnym plynem i v 80 na rovině, když se vjelo do trochu souvislejší vrstvy..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.