Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

V zimě zimní,v létě místo letních celoroční?

Od: martinxx1 odpovědí: 13 změna:

Dobrý den jak jistě všichni ví tak letní pneu odolávají aquaplaningu huře než zimní tak co na léto koupit celoroční?Jezdit na zimákách celé léto je škoda a když jsou letňáky takové šunty tak proč nejezdit na celoročních?mají i měkčí směs tak by mohly i líp sedět

co vy na to? Díky

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pepe83*
hodnocení

0x

No nevím...celoroční jsou takový kompromis...na vodě celoročky nic moc-měl jsem je na autě a nic moc-nic se nevyrovná zimní a letní klasické gumě...takže můj názor je-nedoporučuji! ;)

gocars*
hodnocení

0x

Celoroční guma je naprostý nesmysl. Odolávání aquaplaningu je jen o vzorku, zímní gumy ho mají většinou větší, proto lépe odolávají. Rozdíl mezi zimní a letní pneumatikou nejsou ale jen ve vzorku, hlavní rozdíl je v tvrdosti, podle toho jaká je použitá směs. Letní pneumatika má směs uspůsobenou na ideální fungování v rozmezí cca 5 až 35 stupňů, kdežto zimní má rozmezí mezi cca 5 až - 25 stupni. Takže pokud máte častý jen aquaplaningu, doporučuji o něco dřívě měnit pneu, nejíždět je až na "hranu". Celoroční guma je prostě kompromis, a jak víme, kompromis nikdy nefunguje...

martinhajek*
hodnocení

0x
V létě letní se vzorkem hloubky 3mm a více, v zimě zimní se vzorkem hloubky 8mm a více. A přes to nejede vlak!
Používat celoroční pneu je nesmysl, takový vzorek a složení nefunguje pořádně nikdy. V létě jezdit zimní je nebezpečné, jsou příliš měkké a jízda je měně stabilní, maximálně na dojetí kdy je vzorek mezi 1,6 - 4mm.

To Marti hajek-když doporučuje v zimě 8mm vzorek,tak to teda asi v zimě nejezdíš?Protože nové pneu a to jak zimní tak i letní maji NOVÉ hloubku vzorku mezi 7 a 8 mm!(asi záleží od výrobce,ale s větším jak 8mm jsem ještě neviděl,mimo nákladních,tam jsem ale neviděl ono značení M+S atd).

Jinak osobně jezdím v létě zimní (pod 4mm) a s těmito mejdlíčky,jak je nekteří nazývají!) si dovolím ostřejší jízdu než s letními!

ladaadal*
hodnocení

0x

Zima=zimní, léto=letní, aqaplaning, mokrý listí, bláto, díry= přizpůsobení rychlosti a stylu jízdy stavu vozovky. Ještě něco?

martinxx1
hodnocení

Díky všechno,jen jsem zjištoval jestli není nová celoročka lepší než nová letní,samozřejmě jízdu vždy přispusobuji stavu vozovky;)

nu*

nevím co je celoročka ale chci vás na té pneumatice vidět při dalším náledí

doplněno 20.12.12 14:27:

ušetřím - rozflákám si auto...a to se vyplatí

martinxx1
hodnocení

Celoročka-celoroční pneu a je zima takže mam zimáky ty celoročky jsem myslel na léto;)

nu*

nechci polemizovat s odborníky, domnívám se že směs je buď měkká pro zimní provoz nebo tvrdší na léto...proto skutečně nechápu jak může guma v průběhu změny počasí a teploty měnit své vastnosti a být dle potřeby měkou či tvrdší...ale to je jen můj názor, poslední celoročky jsem měl před 10 lety na žigulu a byl to zážitek

pepe83*

Pro NU: Ale doba pokročila...a dnes jsou vlastnosti celoročních pneu nikde jinde-i když už se jim neříká celoroční,ale vyrábí se pořád...

já jsem viděl celoročku v akci asi před 2 týdny na sněhu a bylo to rally letní gumy hadra... nedoporučuju.. a jestli se bojíte aquaplaningu tak si kupte nové letní gumy.. já jak jsem měl sjeté gumy, tak to prokluzovalo pod plnym plynem i v 80 na rovině, když se vjelo do trochu souvislejší vrstvy..

pepe83*

Přesně tak-celoročky jen jako nouzovky-žádné rallye ježdění s tím nebude :D

Martine, celoroční jsou zimní s používáním na léto. Musejí být označeny jako zimní, M+S.

Každé univerzální musí být horší, jak něco specielního.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]