Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skoda Octavia I pohon LPG

Od: martinjuricek odpovědí: 8 změna:
Zdravím,pořídil jsem si do své Oktávky pohon na LPG. Problém je v tom, ze spotrebu na benzin jsem mel kolem 7 litru na 100 km a ted je ta spotreba dvojnasobna. je to duvod k znepokojeni nebo se system teprve zajizdi a s tim je spojena vyssi spotreba? Mam to teprve tyden a pri odjeti cca 300 km mi sviti uz rezerva na plynove nadrzi o objemu 53 litru. mel jsem info, ze spotreba vzroste o cca 10-15%,ale tohle je nekolikanasobne vic.dekuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

zdravím.. palubákem se vubec neřidte... ale myslím si že a spotřeba je opravdu vysoká... vím že fileta ktera ma toroid v rezervě.. což je myslim 35l najede asi 400.. počítám že spotřeba plynu by měla byt MaX 10l na 100.. mohli sprasit instalaci... asi bych to šel reklamovat..

hodnocení

0x

s tím plynem byste víc jak za 10l na 100km jezdit nemě zajděte do fyrmy kde to montovali či do náké jiné podobné fyrmy a nechte si to seřídit

Mám Fabii 1,4 a na 42 l nádrž najedu 520 km.U vás je něco špatně.

olaf71*
hodnocení

0x

měřák plynu v nádrži ukazuje nesmysly. mě když bliká zelená, že je plyn u konce, tak najedu ještě 150 km. vyjezdi ten plyn, natankuj plnou ( do nádrže 53l narveš max.40l) , vynuluj počitadlo kilometrů a pak jezdi, dokud Ti plyn nedojde. spočítej spotřebu a jestli není špatně nainstalováno, tak přes devět litrů to nepůjde.

martinjuricek
hodnocení

ja tam natankoval 49 litru a prave to mam pres pocitadlo.Necham to dojet do prazna a uvidim,kolik to nakonec bude.ikdyz cca 15% je jizda na benzin, tak me to trochu rozhodilo
olaf71*

nerozumím tomu, co myslíš těmi 15% jízdy na benzín. pokud pojedeš v kuse 400 km. tak Ti to sežere benzín jen na start a ohřátí motoru na cca. 40°C než to přepne na plyn a to je pár km. nebo minut, záleží na venkovní teplotě. pokud by to byly dva kilometry, tak to není 15% ze 400km, ale jen 0,5% jízdy na benzín. pokud pojedeš 5 km. do práce, tak cca.půlku cesty jedeš na benzín a pak si tam za 40%. ;)

martinjuricek
hodnocení

mam to spocitane,nekdy jsem jel kratsi,nekdy delsi trasu,proto jsem dospel k tomuto cislu
masor68

Já mám LPG 2 roky v Picassu 1,8. V benzínu jsem byl za 8,6l, teď LPG léto kolem 10 a v zimě i 12. Spotřeba vyleze nahoru, ale dvojnásobek je opravdu příliš.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]