Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odečtení bodu po roce bez přestupku

Od: rapid® odpovědí: 1 změna:

Dobrý den když jsem dostál body za přestupek tak mi je prý po jednom roce bez přestupku odečtou (4 body) ale nevím práve jestli se do ročního limitu počitaji i přestupky bez bodu, v praxi asi takle:
mam například: 5 bodu a když udělám přestupek třeba za rychlou jizdu tak dosstanu pokutu a body tim pádem mi odpadá vrácení 4 bodu po jednom roce a začíná roční limit od tohoto dne kdy sem spáchal druhý přestupek, ale nevím kdybych měl na kontě 5 bodu a a potom spáchal po pul roce nejaký lechký přesupek za který body nedostanu jen pokutu tak jestli mi do vrácení 4 bodu zbejvá tech půl roku a nebo nabíhá nový roční limit i když sem za druhej přestupek lechčí vážnosti neobrdžel body ale jen pokutu?

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

§ 123e
Odečítání bodů
(1) Řidiči, kterému nebyla ode dne uložení pokuty v blokovém řízení nebo nabytí právní moci rozhodnutí, na jehož základě mu byl v registru řidičů zaznamenán naposled stanovený počet bodů, pravomocně uložena sankce za přestupek nebo trest za trestný čin, spáchaný jednáním zařazeným do bodového hodnocení,
a) po dobu 12 po sobě jdoucích kalendářních měsíců, se odečtou 4 body z celkového počtu dosažených bodů,

Nicméně mnohem jednodušší je nedopouštět se žádných přestupků.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]