Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nevíte tak orientačně co může stát nabití klasického Pb AKu (12V, 75 Ah)?
Mám menší úvahu, ale nejsem si jist, zda je správná.
nabíječká má dávat na výstupu až 4A.
Dejme tomu že dává pořád 4A a 14V, to je 56W na výstupu, řekněmě že na vstupu (síť) je cca 100W (ztráty, atd. - vím, že přidávám hodně).
Čili 100W, kdybych nabíjel 10hodin, tak je to 1kWh? Takže třeba 7 korun? To je asi nesmysl, že ano?
Vyplatí se vlastní nabíječka. Ta je na celý život. Dávat to do servisu je dle mě blbost, ale budiž...
doplněno 02.11.12 14:47: Pochopil jsem to blbě , ale pokud je potřeba nabít, tak bych cenu neřešil.
Ať si nabíječku připojí paraelně k bojleru a pojede mu na noční proud. Pak bude nabíjení nejlevnější .
Jo, jo.
Jen mi soused říkal, že jsou to nekřesťanské peníze, a že si to dává právě do servisu, že by se nedoplatil. Tak mu to chci obhájit, že je to vlastně skoro zadarmo, přece jen se nenabíjí každý den.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.