Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, měla bych dotaz ohledně ČKP. Před dvěma lety jsem měla od tehdejšího přítele pujčené auto (škoda felicia), na ježdění do práce (vozidlo nebylo myslím ani jeho, měl ho zase od nějakého známého). Ručení jsem měla sjednané na rok, ale během roku jsme se s přítelem rozešli. Zhruba po tom roce, mého užívání, si pro Felicii přijel a odvezl ji a já zrušila pojistku ke dni 16.2.2011. Nyní mi chodí od ČKP složenky a upomínky na různé datumy, kdy vozidlo nebylo pojištěno. Na infolince ČP mi bylo zděleno, že si musím zajistit důkazní materiál o tom, že jsem vozidlo nikdy nevlastnila, ale byla jsem pouze pojistníkem. Jenže 1) na registru vozidel mi k vozidlu nezdělí žádné info, z důvodu toho, že nijak v reg. s autem nefiguruji. 2) kupní, prodejní, darovací o pujčení ani žádná jiná slmouva není ani nebyla. 3) kopie velkého TP samozřejmě nemám jelikož jsem jej ani nikdy neviděla (člověka co byl zapsán v malém ORV si po téměř dvou letech nepamatuji). 4) v registru řidičů u mě není a ni nikdy nebylo registrováno žádné vozidlo. Jak jsem zjistila v původní smlouvě od pojišťovny Kooperativa jsem na ní chybně uvedena jako vlastník vozidla (smlouvu uzavíral externí pracovník Capitolu, přítelův kamarád). Otázka zní jak to teď ČKP vysvětlit a jaké dokumenty kde zajistit abych měla klid. Vysvětlení do jejich formuláře spolu s potvrzením z reg. vozidel a tom, že jsem nikdy žádné vozidlo nevlastnila jim nestačí. Děkuji za každou odpověď.
Jani, máte mnoho rad, vyberte si, která je Vám vhodná,.
Na první stránce dopisu, asi uprostřed máte zřejmě text: že jste vedena v registru jako vlastník... je to tam? Takže mají špatné info.
Na druhé straně, opět uprostřed je rada, jak posílat příspěvky on line do případu.
Neznám za ty roky, co se tímto problémem zaobírám, že by na infolince někomu pomohli.
Určitě znáte nacionále přítele, vyplňte je on line do jejich databáze, že vlastníkem byl a je jedině pan...přítel.
Až Vám zase na info lince sdělí, že máte doložit že něco nemáte, tak ať poradí jak doložit neexistující věc. (nevolejte tam)
1.) nelze potvrdit nevlastnictví auta, tak jak nelze povrdit neexistenci něčeho co nikdy nevzniklo...a už vůbec ne na registru vozidel, který je seznamem aut a jejich provozovatelů, ale nezakládá vlastnická práva...je to jen obyčejný seznam...
2.) smlouva podle o.z. může být i ústní
3.) kopii velkého TP nepotřebujete
4.) v registru řidičů žádný záznam o vlastnictví nenajdete, eviduje řidiče a doklady, v registru vozidel také ne, pokud jste se tam nikdy nepřihlásila
-
Pokud jim nestačí to co uvádíte, napiště jm že teď je dokazování opaku Vašeho tvrzení na nich...
Máte povinnost do 30 dnů reagovat, když průkaszným způsobem zareagujete, je dokazování opaku Vašeho tvrzení na ČKP..nebojte se jicjh a vyzvěte jak aby opak prokázali u soudu...soud by musel rozhodnout o tom že jste auto vlastnila a také že Vám vznikla povinnost hradit pojistku...
Zareagovat průkazným způsobem je způsob, který dokážete obhájit u soudu..písemnou odpověď ve dvou výtiscích, jeden výtisk si nechat potvrdit na podatelně ČKP...a současně jim to šoupnout datovou schránkou a zprávu o převzetí si vytisknout a uložit
Nevim, proc byste mela neco dokazovat - to se tyka mozna tak pripadu, kdy auto vlastnim ale dokazuju, ze jsem jej neprovozoval... Chce to okamzite reagovat a proste trvat na tom, ze auto bylo docasne pujcene. Nakonec dokazat, ze neco nevlastnim, to je jako dokazovat, ze buh neexistuje - nemozne
Prokazatelně, tedy na doručenku jim sdělit, že jste nikdy nebyla ani majitelem, ani provozovatelem uvedeného vozidla, a šmytec. Ostatní je na nich. Ať si zbytek šetření udělají oni. Je to jejich boj ne Váš. Oni k soudu nepůjdou, a moc dobře vědí proč. A pokud ano, i kdybyste si vzala nejdražšího právníka, tak nemají šanci a zaplatí ho nakonec oni. Oni si tímto ulehčují práci a shánějí od lidí informace. Místo aby udělali dotaz na registr vozidel. Nevím, proč byste jim v téhle sviňárně měla pomáhat. Ať se starají. Důležité je, ve lhůtě 30ti dnů reagovat a poslat to prohlášení o (ne)vlastnictví vozidla. Důležitá je skutečnost a ne něčí(ČKP) domněnky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.