Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Převod ojetina plná moc smlouva

Od: kemba odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

prosím o radu. Prodávám svoje staré auto (Daewoo Lanos, které nejezdí), na které se nemusí platit EKO daň (plní EURO 3). Prodal jsem přes Aukro a kupující si zítra přijede a auto odveze na laně. Auto je stále přihlášené, já jsem v techničáku, má SPZ i platnou technickou.

Jak toto zrealizovat, když si kupující přijede v neúředních hodinách? Podepíši s ním smlouvu a plnou moc, že může auto přehlásit na sebe? A může to on zrealizovat zpětně ve svém městě (stejný kraj)? A jakou mám jistotu, že to auto jenom neodveze a nezůstane psané pořád na mě? Taky nějaká smlouva? A nechám mu auto s SPZ a co techničák?

Díky za odpovědi!

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Vy mu prodáte vozidlo, doklady si necháte, dojdete v pondělí na evidenci, vozidlo odhlásíte na kupce a ještě v neděli mu pošlete doklady..

Samozřejmě dojdete do pojištovny zrušit pojistku.

Jakmile mu předáte doklady i s vozidlem, budete mít problém!

Věřte zkušeným.

doplněno 01.11.12 21:19:

800Kč se platí při přihlášení, takže to bude platit kupec!

doplněno 02.11.12 07:52:

Kembo, beru to s humorem, páč asi opravdu nevíte...

značky necháte na autě...

kdyby se kupec cukal, navrhval něco jiného...603902651

kemba
hodnocení

Ok, takže shrnutí: vezmu si od něho peníze, podepíšeme kupní smlouvu, přenechám mu auto i s SPZ, ať si ho odtáhne. Pak si zajdu na dopravku s techničákem a řeknu, že chci auto odhlásit na jeho jméno? A pak mu doklady pošlu poštou. A to nic neplatím při tom odhlášení? Kdy se platí těch 800?

laybor*

Na dopravce neřekneš - tam vyplníš papír na odhlášení - je to jednoduché .

buss

Jo tak by to šlo, o žádných 800 Kč se nezajímejte, není to váš problém. Kdo je platil, když jste auto kupoval? A domluvit se kdy odhlásit pojistku. Jinak na každém OdbDSA vysí postup na nástěnce, též na webu obce.

kemba
hodnocení

OK, ale kde mám záruku, že si ho kupec za těch 800 přihlásí? Nebo mi to je jedno?

laybor*

Ty to na něj odhlásíš a co pak udělá on je už jedno - je to na něho odhlášené (to je hlavní) a na věky uschovej prodejní smlouvu .

kemba
hodnocení

Ještě jedna věc - a nebudou chtít na úřadě při odhlášení i SPZ? Ty mu musím přeci nechat na převoz na laně, ne?

buss

Můžete pochopit, že prodejem, odhlášením na kupce a zrušením pojistky pro prodejce všechno končí? Tedy mimo možné reklamace...

kemba
hodnocení

OK, už jsem doma. Moc jsem se v tom neorientoval. Díky!

laybor*
hodnocení

0x

Jakou mám jistotu že nezůstané psané na mě?

Zajdeš na magistrát a odhlásíš na kupujícího -

sliby chyby - at ti naslibuje že to udělá sám tak jde mu jen o to vůz na sebe nepřihlašovat , tím se vystavuješ velkým problémům.Doklady mu pak pošleš.

kemba
hodnocení

Takže mu mám dát auto s SPZ, ať si to odtáhne a nechám si jen malý a velký techničák a odhlásím na jeho jméno a doklady mu pošlu poštou? Budu platit 800 za přehlášení, ne? To mi dá a je to ok?

Vy nebudete platit vůbec nic.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]