Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyřazení bez auta i dokladů

Od: mufaj odpovědí: 13 změna:

Dobrý den, v roce 2005 jsem prodal některé části vozidla na náhradní díly a ostatní části jsem odevzdal ve sběrných surovinách. Veškeré doklady včetně SPZ jsem ztratil.Pojistka byla odhlášená v roce 2005.Nyní bych chtěl trvale vyřadit neexistující automobil z evidence vozidel. Má někdo radu jak na to.Předem děkuji

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bobr*
hodnocení

0x

Tak budete muset dojít na váš úřad kde máte trvalý pobyt tam si nechat vystavit nový velký TP a na čestné prohlášení odhlásit vozidlo že zanikl účel vozidla ale oni vám jistě poradí jak to napsat pokud nemáte zaplacenou pojistku tak vás možná čeká že za každý den nepojištěného auta zaplatit 50.-denně plus pojistné zákon platí od 1.1.2009

maxwell*

Já mám vozidlo, mám značky, techničáky, pojistku. Dnes jsem byl na úřadě ve Znojmě. Jelikož si chci auto ponechat, řešil jsem to právě tím způsobem zaniknutí účelu vozidla.

Chvilku to trvalo tamního velice nepříjemného úředníka dostat k tomu aby pochopil že auto chci vyřadit z evidence, a nechci ho zlikvidovat, aď ekologicky či neekologicky, a že si ho chci ponechat do doby než z něj bude veterán. Takže po pár minutách boje s úředníkem který ne a ne mi uznat to co jsem chtěl, jsem přeci jen dosáhl toho že si vzali značky a techničáky. Zapotřebí je vyplněná žádost o vyřazení z evidence, technické průkazy, značky. Pojištění nechtějí, ale na základě vyřazení vám dají papír pro pojišťovnu na zrušení.

POZOR!

Zatím nemám ani já vyhráno, protože se to řeší ve správním řízení! Takže čekám co se bude dít, a jak to řízení skončí.

Do papíru na spr. řízení se musí zapsat účel za kterým si chci ponechat vozidlo. V mém případě ponechání za účelem historického vozidla, až dovrší požadovaného stáří.

Tak držte palce, až bude po všem napíši co bylo.

nebo ho nechat na pařeniště a zítra ho draze prodat.

hodnocení

0x

dojiá na evidenci, za 100 Kč duplikát osvědčení a moc poprosit, aby Vám odepsali vozidlo z důvodů "zaniknutí užívání vozidla".

mufaj
hodnocení

a když budu moc prosit a přesto to nepůjde,jak pak postupovat dál

budete si muset zakoupit i nové značky a pak to zlikvidovat

mufaj
hodnocení

ale jak zlikvidovat, budu tedy potřebovat doklad o ekologické likvidaci?Vždyť auto neexistuje.

Ne není třeba eko likvidace vždy. Od roku 2009 lze uvést "zanikl účel vozidla" Postup dle metodiky ministerstva doravy. Že jste třeba udělal králíkárnu. Tu jste druhý den prodal i se zajícem, nebo...

mufaj
hodnocení

volal jsem na úřad kde odhlašují vozidla, tam mi však zdělili, že auto takto nelze odhlásit pokud pojistka byla zrušena v roce 2005.Prý to lze jen od 1,1,2009 pokud ale auto má placenou pojistku.

varoska

Tak si ji sjednejte ,zaplaťte první čtvrletí,jděte auto zrušit ,dojděte zpátky na pojišťovnu a zrušte pojistku pro zánik vozidla:))

hloupost nepotřebujete pojistku na zušení vozidla

krupan

Pane,

uvědomte si, že pojiska se musí platit za každé vozidlo které je registrováno. Tzn. v registru vozidel a každá změna se musí hlásit do deseti pracovních dnů. Za nesplnění této lhůty může být sankce až 50 tis. A úředník je z úřední povinnosti povinnen zahájit správní řízení a zjistit skutečný stav věci.

Co se týká trvalého vyřazení, tak občan musí prokázat, že vozidlo změnilo účel využití. Není to tak jednoduché jak tu píšete...

Pane krupane, je to jednoduché, jak se můžete přesvědčit již provedeným odhlášením, nebo metodickým pokynem. To že úředníci nevi, straší, vyhrožují, je něco jiného. Jsou i vyjímky. Když vozidlo předěláte, třeba na králíkárnu, tak NIKDO neví jak to vypadá, jedině autor. A že je pustíte, aby to zkontrolovali? To je opět jen úsměvné. Já tu králíkárnu ihned proadal, copak to nemůžu: Proč ne.

..."že pojiska se musí platit za každé vozidlo které je registrováno."... určitě se shodneme, že nemusí, páč jsou vyjímky.

ale mluvíme že při odhlášení nemusí být pojistka vyžadována, kontrolována.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]