Nejste přihlášen/a.
Zdravím, již nějaký pátek vyhlížím různé felicie a chtěl bych si nějakou pořídit. Lákají mne zejména levné náhradní díly a skoro každý to umí opravit. CHtěl bych si pořídit felici nejlépe na LPG ( levný provoz a výborné zkušenosti z rodiny ) ovšem sehnat neshnilou felicii na LPG je dle mého názoru jako hledat jehlu v kupce sena. Uvažuji tedy, že koupím nějakou felicii do 20 000kč a nechám ji předělat na LPG. Myslíte si, že se to ještě vyplatí investovat do tak starého auta? Popřípadě, jakou cenu může mít dle vás felicie 1997 a 1,3. neshnilá
Předloni jsem prodával felicii 1997, najeto 160000, jeden přední blatník rezavý, zbytek v pohodě, zhruba za cenu šrotu (8000).
Nevím jak moc jde o peníze, ale jako rodinné auto bych si nic staršího než plusmínus 4 roky asi nekoupil. Pro kluka na hraní, otřískat a zrušit, budiž. Ale staré auto je jenom na zlobení.
Mám to v podstatě na naučení jsem mladý a rád bych si spoustu věci na tom udělal sám. Měl jsem hondu accord ( pohodlí skvěle ) ale všude samá elektřina a dost se to kazilo, navíc díly neuvěřitelně drahé. To ta felicie s dílema je naprosto skvělá, navíc minimum elektřiny a v motoru prostoru ... Chtěl bych aby mi to vydrželo ty 3-4 roky a předpokládám, že najezdím těch minimálně 50tis km. V rodině již je jedna felicie, ta má nalítano okolo 300tis km na LPG a stále jezdí bez problému, jenom ta rez
sehnat zachovalou Feldu je opravdu kumšt-ale povede-li se ti to,tak LPG není problém-právě třeba z nějaké "jedlé" Feldy-práce včetně klasiky do sání je otázkou v LPG servisu tak 6-8 000,-kaček,s tím,že jakože na tajnáka(plnící trysku udělat společně s benzínem pod deklík,nádrž toroid místo rezervy atd.),ovšem profi montáž se zárukou a revizí systému...Když pojedeš v okolí kolem LPG servisu-zastav se tam a zjisti možnosti,vesměs právě taková zařízení jakože bazarovky mívají...(kdysi jsem taktéž postupoval a jezdil na to roky...)
Bazarové LPG mě tedy vůbec nenapadlo, myslel jsem že to ani přehodit nejde. Co jsem zjišťoval tak cena nové LPG montáže začíná od 15000kč nahoru
a co rovnou koupit felicii na lpg? jednu zrovna nabízí a byla by do dvaceti je to 1,6i kombi můj tel:728070885
No já jsem se postupně dopracoval, že jezdím ve stále starších autech, protože nové mě akorát zlobili. Posledních 5-10let stojí nová auta za starou bačkoru a stále se to zhoršuje. Většinou první 2-3 roky OK a pak se to začalo postupně sypat. Možná je to tím, že najezdím 50tis km za rok, ale starší auta tento km náběh snáší lépe.
doplněno 31.10.12 18:02:To byla reakce na @jethro
mám to podobné-podle mého názoru přestala být auta auty s rokem 2000,od té doby jednak nesmysly(ekotlaky) a úspory tak markantní,že je to v důsledku přesně takhle-auto jakžtakž přežije svou záruční dobu a pak ahoj-automobilky díky své nadprodukci potřebují prodávat nová auta,což je přesně důsledek...osobně mám starou babičky BMW E 36 a R 19 16V,oboje rok 96 a běžná údržba,auta jedou i v -30, za roh,i po Evropě...
já bych spíš řekl že ty auta jsou nadimenzovane tak, aby jakž takž snesly určitý počet kilometru a pak se to začne srát... někdo to dělá tak že koupi nove auto a za dva roky ho pošle dál...
doplněno 07.01.13 15:06:kdyby vyráběli auta co vydrží 20 let a milion kilometru pak by automobilky zkrachovaly...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.