Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupit rovnou felicii na LPG?

Od: atheros odpovědí: 9 změna:

Zdravím, již nějaký pátek vyhlížím různé felicie a chtěl bych si nějakou pořídit. Lákají mne zejména levné náhradní díly a skoro každý to umí opravit. CHtěl bych si pořídit felici nejlépe na LPG ( levný provoz a výborné zkušenosti z rodiny ) ovšem sehnat neshnilou felicii na LPG je dle mého názoru jako hledat jehlu v kupce sena. Uvažuji tedy, že koupím nějakou felicii do 20 000kč a nechám ji předělat na LPG. Myslíte si, že se to ještě vyplatí investovat do tak starého auta? Popřípadě, jakou cenu může mít dle vás felicie 1997 a 1,3. neshnilá ;)

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Předloni jsem prodával felicii 1997, najeto 160000, jeden přední blatník rezavý, zbytek v pohodě, zhruba za cenu šrotu (8000).

Nevím jak moc jde o peníze, ale jako rodinné auto bych si nic staršího než plusmínus 4 roky asi nekoupil. Pro kluka na hraní, otřískat a zrušit, budiž. Ale staré auto je jenom na zlobení.

atheros
hodnocení

Mám to v podstatě na naučení :) jsem mladý a rád bych si spoustu věci na tom udělal sám. Měl jsem hondu accord ( pohodlí skvěle ) ale všude samá elektřina a dost se to kazilo, navíc díly neuvěřitelně drahé. To ta felicie s dílema je naprosto skvělá, navíc minimum elektřiny a v motoru prostoru ... Chtěl bych aby mi to vydrželo ty 3-4 roky a předpokládám, že najezdím těch minimálně 50tis km. V rodině již je jedna felicie, ta má nalítano okolo 300tis km na LPG a stále jezdí bez problému, jenom ta rez :(

erikch*

sehnat zachovalou Feldu je opravdu kumšt-ale povede-li se ti to,tak LPG není problém-právě třeba z nějaké "jedlé" Feldy-práce včetně klasiky do sání je otázkou v LPG servisu tak 6-8 000,-kaček,s tím,že jakože na tajnáka(plnící trysku udělat společně s benzínem pod deklík,nádrž toroid místo rezervy atd.),ovšem profi montáž se zárukou a revizí systému...Když pojedeš v okolí kolem LPG servisu-zastav se tam a zjisti možnosti,vesměs právě taková zařízení jakože bazarovky mívají...(kdysi jsem taktéž postupoval a jezdil na to roky...)

atheros
hodnocení

Bazarové LPG mě tedy vůbec nenapadlo, myslel jsem že to ani přehodit nejde. Co jsem zjišťoval tak cena nové LPG montáže začíná od 15000kč nahoru

lukasbd

a co rovnou koupit felicii na lpg? jednu zrovna nabízí a byla by do dvaceti je to 1,6i kombi můj tel:728070885

emefy

No já jsem se postupně dopracoval, že jezdím ve stále starších autech, protože nové mě akorát zlobili. Posledních 5-10let stojí nová auta za starou bačkoru a stále se to zhoršuje. Většinou první 2-3 roky OK a pak se to začalo postupně sypat. Možná je to tím, že najezdím 50tis km za rok, ale starší auta tento km náběh snáší lépe.

doplněno 31.10.12 18:02:

To byla reakce na @jethro

erikch*

mám to podobné-podle mého názoru přestala být auta auty s rokem 2000,od té doby jednak nesmysly(ekotlaky) a úspory tak markantní,že je to v důsledku přesně takhle-auto jakžtakž přežije svou záruční dobu a pak ahoj-automobilky díky své nadprodukci potřebují prodávat nová auta,což je přesně důsledek...osobně mám starou babičky BMW E 36 a R 19 16V,oboje rok 96 a běžná údržba,auta jedou i v -30, za roh,i po Evropě...

já bych spíš řekl že ty auta jsou nadimenzovane tak, aby jakž takž snesly určitý počet kilometru a pak se to začne srát... někdo to dělá tak že koupi nove auto a za dva roky ho pošle dál...

doplněno 07.01.13 15:06:

kdyby vyráběli auta co vydrží 20 let a milion kilometru pak by automobilky zkrachovaly...

lukasbd
hodnocení

0x

nabízím felicii 1,6i kombi na lpg do dvaceti tel:728070885

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]