Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

TP a úvěr u S-autoleasing

Od: ifkali* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

jaké máte zkušenosti, nebo názory na úvěr od S-autoleasing-dcečiná spol. ČS?

Starší název byl možná kdysi i S-auto úvěr. Koupil jsem si s jejich pomocí úvěru nové auto. Smlouvu jsem četl,ale nic jsem nenašel co by mi mě nějak jako laika odradilo. Mám to na 3 roky, vložil jsem co největší akontaci pro mě dostupnou a nebudu po celou dobu splácení mít ani náhodou zájem o předčasné splacení úvěru, takže to neřeším. Prostě ty 3 roky mi akorát vyhovují.

Chtěl jsem se zde akorát poptat, zda jste někdo měl po celém splacění úvěru u S auto leasingu, pokud´ jste řádně splácel splátky, nepožádal o předčasné ukončení úvěru a hned po převzetí nového vozu jste do 30ti dnú odevzdal originál velký TP od nového auta společnosti,tak jak to žádají ve smlouvě o úvěr, tak zda jste pak třeba neměl problém aby Vám ho společnost po msplacení úvěru bez problému vydala , nebo nějaké jiné špatné zkušenosti?

I v databáze VINcode, co jsem si tam nechal udělat přímo od prodejce budou logicky asi určitě v registraci databáze vedeno auto asi jako jejich, po ty 3 roky, takže pak to budu muset změnit, to asi taky bude pak něco stát?-toto třeba přesně nevím.

Ale více by mě zajímalo, pokud´ dodržím všechny jejich podmínky ve smlouvě pro splácení úvěru, zda můžou nějak zneužít velký TP?A zda po skončení splácení úvěru za ty 3 roky si můžu třeba i preventivně od nich vyžádat, doklad o bezdlužnosti vůči ním,aby se třeba za pár ůlet neobjevil od nich někdo, že z 20Kč , o kterých bych neměl ani zdání vyrostlo něco do řádově desítek tisíc Kč nějaký smyšlený dluh...raději takový doklad o bezdlužnosti po splacení úveru mít v ruce.

Nemám jiný úvěr, takže se informuju i z druhé strany, jak to vše probíhá, zda nemáte nějakou zkušenost a jestli něco můžou zkoušet, když budu řádně platit, to co mám a bez časové prodlevy.

Dík i za ty pozitivní zkušenosti, at´jsem v klidu))

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eko3
hodnocení

2x

Především je třeba si ujasnit, jestli se skutečně jedná o úvěr a nebo leasing.

Pokuď se jedná o úvěr, tak je vozidlo Vaše. Pokuď se jedná o leasing, tak je leasingové společnosti.

ifkali*
hodnocení

Zdravím,

je to spotřebitelský úvěr, přesněji mám smlouvu na úvěr, kde je úvěr definován jako Účelově vázaný spotřebitelský úvěr -o leasingu tady nemám ve smlouvě ani zmínku, jenom že je úvěr vázán po celo dobu splácení deponaci velkého TP a tím prý sděluji po tu dobu plnou moc společnosti k provádění změn v přísl. registru vozidel, ale pokud´ budu řádně a včas splácet, tak by tereticky mělo nastat to, že tam bude velký TP fakticky jenom po tu dobu uložen,těch 3let, jako sichr, že budu úvěr řádně splácet, tak mi to přijde logicky. Co myslíte můžou to zneužít?

Za vyřízení úvěru jsem nic neplatil a jinak úroky pokud´ nebudu přemýšlet o nějakém předč. splacení úvěru, což nebudu , jsou stravitelné na dnešní dobu.

Dík za reakci.

nu*
hodnocení

2x

zkušenosti jsou jednoznačné, je to výhodné především pro prodávajícího a pro poskytovatele ředražených pseudoslužeb...doporučeno v na leasingšem poslanců, majícím jistotu že jejich příjem bude stabilní po celé 4.leté období...pokud to období bude 4 leté, nejlepší je vzít si A8 na leasing

prochy35*
hodnocení

0x

TP si nechávají jako garanci splacení úvěru, je to protiprávní ale dle všeob podmínek to můžou, při nesplacení úvěru TP nevydají a blokují. Po skončení splátek zažádat u leas o plnou moc k přepisu s prohlášením o doplacení úvěru. Jinak nikdy když se půjčují peníze není to výhodné

buss
hodnocení

0x

Pokud se splácí, není problém, na STK si TP vyžádat a pak zase vrátit. Jistí se proti registraci při prodeji. Předpokládám, že je to zaneseno v CRV. Některé společnosti si ještě nechávají podepsat plnou moc pro jednání u OdbDSA. Uvědomit si, co to je za společnost..., neprodávají cibuli.

ifkali*
Zdravím,
dík za názor. Nějak se neorientuji v tom co je OdbDSA?

autonej
hodnocení

0x

Zdravim ,

pokud budete řádně splácet tak nemusíte mít žádné obavy .TP si společnost nechává v depozitu protože mají předkupní právo na financované vozidlo a po celou dobu to bude vybíhat i v systému ve kterém si podle VIN vozidla můžete zjistit jestli je ve financování či nikoli .

Po doplacení úvěru vám vrátí TP ve kterém pokud jste si bral spotřebitelský úvěr jste veden jako majitel . Vracení TP je zadarmo a neplatíte za to nic.

Jen si nezapomeňte vyžádat TP až vám bude končit technická na vozidle nejlépe tak měsíc dopředu.

nu*
hodnocení

0x

1.) u auta na úvěr dlužník dluží věřiteli peníze, auto je jeho...jako majitel se zapisuje věřitel

2.) u auta na leasing zpraqvidla figuruje jako majitel v TP i registrui leasingová společnost, jako provozovatel leasingový nájemce...

3.) registr vozidel není žádnou zastavárnou ani katastrem nemovitostí, pokud chce využít majitel či spořitelna nebo úvěrová firma nějaké zástavní právo k autu, sepisuje se podle o.z. zástavní smlouva u notáře, a notář zanese tuto smlouvu do REJSRŘÍKU ZÁSTAV. Pak lze na základě předložení smlouvy zasat i do TP ZÁSTAVNÍ PRÁVO.

4.) Když si úvěrová firma nechá velký TP v trezoru, přičemž nenéí vedena v dokladech jako majiotel auta, nechá si klidně ten kdo je tam veden jako majitel-provozovatel auta vystavit duplikát TP a auto může klidne vyexportovat na Ukrajinu...

doplněno 30.10.12 21:40:

1,) opravuji, jako majitel se zapisuje dlužník

ifkali*
hodnocení

0x
Dík všem ta odpovědi.
Je to úvěr na3leta, první v mých 3Oletech a další neplánuji.;)
Hlavně ho nenabourat))aspon ne ted, dokud není splaceno.-havarijko je u spol. Uniqa spoluč.5%.
V TP jsem veden já, dneska jsem si na registru odseděl 3hodky -padla nato dovolená a to prej se už nečeká...
S tou technickou, tak to už bude můj velký techničák,ta je až za 4roky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]