Nejste přihlášen/a.
chci odhlásit auto, které je v evidenci ČR, mám doklady k autu, i SPZ, ale auto samotné, je nepojízdné v cizině. Na evidenci trvají na tom, že auto m u s í být fyzicky přítomné v ČR. Co s tím, a jak na to? Poraďte, máte-li podobnou zkušenost. Děkuji.
Já jsem ve firmě podobnou situaci řešil koupili jsme auto zaregistrovali v čr auto poslali na stavbu do velice vzdálené země tam se auto rozbilo spravit ho nebylo v místních podmínkách možné a odtah zpátky se nevyplatil na dotaz na ministersvu mi přišla odpoved že s touto situací zákon nepočítá a tím že nejsme schopni dodržet standartní způsob vyřazení vozidla vystavujeme se pokutě až 20000 Kč,podotýkám že by jim stačil i doklad od místních úřadů že vozidlo bylo zničeno při přírodní katastrofě nebo podobně ale bohužel v zemi kde auto bylo se válčilo a válčí tak se mi tam moc nechtělo jet zařizovat nějaké potvrzení,ale jak to celé dopadlo vyřešilo to dočasné vyřazení(asi natrvalo) od letošního roku je to jednodušší odhlašte ho na jiný účel využiti a doložte to písemně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.