Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Smí se jezdit na motocyklu v zimě?

Od: jyri* odpovědí: 31 změna:

Dobrý den chtěl bych se zeptat do kdy se smí jezdit na motocyklu někdo mi říká že do 1.11 a někdo že se smí celoročně když je povinný ručení tak se chci zeptat tady

31 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladaadal*
hodnocení

3x

Můžeš jezdit celoročně, ale časem zjistíš, že tě to stálo klouby na rukou a kolenou, ale to už bude pozdě.

Jak to je s gumama nevím, protože na podzim zazimuju a vytáhnu ji až na jaře. Na motorce má být pohoda a né kosa a omrzliny.

hodnocení

2x

jsi li dobrodružné povahy můžeš celororočně *smich* já za mlada taky dráždil všelijaké fichtly celoročně -10 nebyl problém jo mladej a nerozumnej dnes si občas připadám jak rozvrzaný vrata *frajer*

hop®

DABEL: TAKY? *smich*

A taky Ti říkali, že budeš mít ve třiceti revma v kolenou i jinde?

A taky sis myslel, co Ti do toho ti třicetiletý dědkové maj co kecat, že uměj ho.no?

A taky na ně teď s revmatickejma kolenama vzpomínáš?

A taky se snažíš těm mladejm pitomcům vysvětlit, ať si pod tenký kalhoty vezmou aspoň tepláky, když už chtěj jet v mraze?

A taky Tě posílaj do "různejch míst"?

TAKY?! *placni*:)

a je to marný a je to marný a je to marný *ua*

mladej si to musíš prožít a ve stáří to pak prožít *haha*

aneb vše má svůj čas :-P

doplněno 30.10.12 00:02:

mladej si to musíš užít a ve stáří to pak prožít -napsal sem to blbě *haha*

hop®

Jj, zkušenosti nelze předat... *nevi*

doplněno 30.10.12 00:06:

Jo, vím, pochopil jsem! Já už dávno! ;)

mowla*

Až jako ten starší jsem pochopil, jak je možné ty mladé ´nezapleštit na fleku´ - vzpomenul jsem si na sebe v jejich věku...

*haha**uf*

hop®

Jj, Mowlo, zavzpomínat na mládí je občas rozumné, člověk je pak rázem tolerantnější a chápavější! Taky sme byli blbí... Akorát jen frajer to těm mladejm přizná na rovinu, že byl v jejich letech možná horší než "voni"! ;)

jdukolem

Dnešní motorkářské oblečení je naprosto nesrovnatelné s oblečením z našich mladých let,takže ohrožení zdraví a kolen dle mého názoru příliš nehrozí.Hovořím z vlastní zkušenosti.

ladaadal*

Z vlastní zkušenosti hovoř za 20-30 let, pokud jezdíš v zimě. To že tě po dvou sezónách nic nebolí ještě neznamená, že máš kvalitní hadry. On totiž ten průvan na klouby jen tak nějakej hadr nezadrží, leda by byl z plechu.

hahanaj*
hodnocení

0x

na motocykl musíš mít povinné ručení -

jezdit na něm můžeš kdy chceš ,to není ničím omezené

laybor*
hodnocení

0x

Celoročně můžeš, ale jak je pod - 5°C tak je na motorce kosa jako prase.

mowla*
hodnocení

0x

No - že by se po 1. 11. nesmělo na motorce vyjet jsem nikdy neslyšel... *haha*

Ovšem - málokomu se do tý zimy chce... *smich*

doplněno 29.10.12 17:58:

Pokud vím, pak se povinnost mít nazuty zimní gumy na motorky nevztahuje... Stejně jako třeba na přívěsný vozík...

*smich*

jyri*
hodnocení

já to slysel ze prej kdyz musí být zimní gumy tak že se na motorku nesmí

blesk16

Dobý den, to jsem se chtěl taky zeptat motorka mě baví, když chci jezdit teďka v zimě tak můžu jezdit na normál co mám silniční? nebo si musím koupit nějaký na zimu? Díky

jezdit se muže celoročne pokud si troufnete... o zimnich gumach na moto jsem neslyšel..povinné to nebude

pokud nemáš takzvaný letní povinné ručení na motorce tak mužež vyjet kdykoli, kámoš jel na sněhový pokrývce na silniční 450 a v pohodě je jasný že nemužež jet 300 ale s citem tenkrát jen potřeboval do práce a auto nenatočil ale prej mel staženou tu no víš co :D
jinak co se týče zimní gumy na motorku lze sehnat v německu ale je to zbytečný, ale co není zbytečne zimní pneu na přivesný vozík, když sjem si vezl šterk na náledí na příjezdovou cestu tak me v kopci předebhl a jak šel smkem napraknul mi od toho nárazník, pro druhou furu jsem tam už nahodi zimní kola z druhý feldy a a v tom kopci to drželo naprosto bezvadně takže když není neco povinné neznamená že není lepší to mit :)

hodnocení

0x

jyri, kde jste přišel na ten nesmysl, že se na motorce nemůže jezdit celoročně?

bikerbob
hodnocení

0x

Jezdím i v zimě od roku 1995. Ne tak často a ne tak dlouhé trasy jako když je nad nulou a jen když není na silnici v okolí náledí nebo sníh. Teď už mám i Dněpra se sajdou, tak občas vyjedu i na sněhu. Kamarád jezdí daleko víc a dokonce dříve jezdil každodenně do práce i v zimě.
Když se dobře oblečeš, na revma budeš mít stejný nárok jako borec co chodí po chodníku. Na takové strašení se vykašli a dělej to s rozumem. Ti co straší, že kvůli revmatu nebudeš jezdit za dvacet let, tak za těch dvacet let nebudou sami jezdit ani v létě. Buď tě to baví a jdeš do toho se vším všudy, nebo jen blbě kecáš a děláš chytrého v bačkorách u počítače ;o))
Zimní obutí na motorky není podle zákona třeba a na motocykly se zimní gumy vyrábějí jen ve velmi málo rozmněrech.
Tak se seber a vyjeď!

ladaadal*

Dovedu si živě představit magora na Dněpru s letňákama v zimě jak kličkuje jak zajíc a ještě nadává, že je zasranej od sněhu. To zase promluvil inteligent, co si myslíš, že motorkaření je o tom vyjet za každou cenu. Řekneme si, až ti uschne mlíko na bradě. Pokud jezdíš od 95, tak ještě chvíli a budeš mít najeto tolik kilometrů, co já s motorkou nacouval. Pak se přihlas do diskuze.

bikerbob

Můj profil je tady profil.lide.cz/... , novější galerie tady bikerbob.rajce.idnes.cz/... ... a mlíko nemám vůbec rád :o)) Začínal jsem na deseti tisících ročně, poslední roky kolem dvacetitisíc ročně. Nejsem z těch, co na motorce couvají. Jezdím s ní jen dopředu :oDDDDD A přestože už za sebou mám hodně let, nemám potřebu se vytahovat, jak moc jsem nebo nejsem vetchý stařec. Staří není prášek na lepší rozum. Nevypovídá o ničem. Jen o tom, že toho už před sebou moc nemáme a proto je třeba užívat si plnými doušky! :o))
Přihlašovat se do nějakých diskuzí nemám potřebu. I tak toho mám dost a času málo. Kamarád mně jen přeposlal tuhle diskuzi a já odpovědl klukovi, co toho zjevně moc nenajezdil, abych ho podpořil v tom, co by chtěl dělat. Je už na něm, co si z našich odpovědí vezme k srdci. Já to mám ostatně na háku. Tak si to tady ogaři užijte ... já jdu ladit Dněpra na Eleffanty :o))
P.S. Mně je úplně jedno, kdo jak moc často jezdí a na čem jezdí. Kdyby měl jen obyčejného číňana, na kterém vyjede párkrát za rok a je šťastný jak blecha, tak je to pro mě motorkář. To, že pro mě znamená motorkaření jízdu za každého počasí není vůbec podstatné. Neposuzuji lidi podle toho, jak často jezdí na motocyklu, jak mají velký barák, jak daleko byli na dovolené, kolik si vydělají peněz. Buď je férový nebo kretén. To ostatní je jen zábava podle míry nudy, možností a vlastního úsilí ;o)

moto*

Bobe palec nahoru! Navíc jsi mne dostal s tím Dněprem, toužím už hodně dlouho jej mít v depu.

A co se týká zdejšího fóra, stále více mi to přijde jako ztráta času. Sám se dovím málo pro mne užitečného a radit mezi experty kteří mají patent na rozum se mi také stále více zajídá.

doplněno 02.12.12 13:49:

Myslím tím samozřejmě motorkové fórum. V autech i stavebnictví ev. jinde se pro mne zajimavé i dovídám.

jyri*
hodnocení

tak nevím vid jen sem se zeptal a když blbě kecam a sedim u počítače co děláš v té době ty když odepisuješ na diskuzi a dněpr :DD to jede jak kdyz nejede a ptám se z důvodu že jezdim s ridičákem první rok a na krosce mi bylo jedno jaky je počasí to sem spíš tu zimu čekal ale na menším enduru sem nevěděl zda muzu vyject do provozu takže taky se seber a vyjed a nesed u pc :)) biker bobe :DD

moto*

Si myslím, že bikerbob to s tím sezením u počítače nemyslel adresně zrovna na tebe, bral to všeobecně, sedíme u něj stejně všichni. Spíše si myslím, že to bylo hlavně na ty co radí a na motorkách nejezdí.

Mám na motorkách nejezděno spousty, jezdil jsem i za peníze jízdní zkoušky, hlavně tedy přes zimy a na své motorce jsem jezdíval celoročně. Teď už sezóny zkracuji, jednak jsem již stará fosílie, druhak v dnešním provozu je to o život a když se na dvou kolech cítím lépe než na dvou nohách, na sněhu a ledu jsem mezi plechovkáři hříčka osudu. No a za třetí, dnešní motorky se složitějšími a členitějšími motory v zimních často slaných sračičkách mnohem více trpí, než kdysi stará dobrá Čezetka.

Dnešni zimy jsou stejně ale pravzláštní a třeba loni se dalo jezdit prakticky do Nového roku. Je vždy samozřejmě o vybavení. Sám revma zatím nemám a lítal jsem i pri mínus dvacítkách. Je to o dobrém vybavení, na zkušebně jsme mívali na zimu kožené obleky s beranem uvnitř, v tom by se dalo jezdit snad i na Sibiři. Dnes jsou toho na trhu spousty v různé kvaluitě a je to jen o penězích.

bikerbob

Přesně tak! Místo přitroublého vypisování na pc bysme měli raději dělat něco smysluplného :o))

daniell*
hodnocení

0x

Může jediný problém je venkovní teplota a sníh nebo spíše to co z něj na vozovce zbylo ;). Pamatuji si že když sem chodil na brigádu tak sem dojížděl v zimě na skutru to bylo teda *smich* myslím že kdyby my někdo podal ruku tak by mu moje prsty zůstaly v ruce :-P.

buss
hodnocení

0x

Máš-li řp, tak byl dán za znalost zákona, ten to zakazuje (někdo není zákon)?

doplněno 02.12.12 12:46:

Jooo a co jízdní kola? Mají zimní gumy?

majsterjoe*

Ovsem ze nektera jizdni kola maji zimni gumy. ;)

erikch*

jezdím na kole do práce denně(mám to cca.800m),a to i v zimě(pokud nevezu prcka do školky)-na tu vzdálenost je blbost startovat auto,a není problém,a ano i na kolo jsou "zimní pneu",resp.sehnal jsem nějaké pláště Pirelli a za jejich vzorek by se nemusel stydět leckterý traktorista,navíc mají i origo hroty ,a je fakt,že to funguje i na sněhu ledu...Ale k tomu ježdění-děda jezdil asi 30 let na fichtlu(předtím Jawetta) denně a celoročně do fabriky až do důchodu v 88 roce,a že by měl revma nebo tak něco-to určitě ne*smich*,používal takovou tu kombinézu jakoby celta(kupoval jí někde v 50.60.letech)

Já bych to asi shrnul-není to asi jen oblečení-je to spíše o více faktorech dohromady-dispozici každého z nás,oblečení ,rychlosti jízdy,teplotě atd!

Osobně jsem jako mladej jezdil na pístu v zimě na sněhu do práce (v učení na praxi).Ruce mne bolej,pěsti pořádně nezatnu jak to cítím,ale nwn zda je to od práce či od toho zda jsem jezdil na pincku nebo zda jezdím (když je třeba )celoročně na kole bez ohledu na počasí atd.

moto*
Jezdit ve sněhu a ledovici, na to už musí být vysoká jezdecká, ta se ale nikde neškolí, takže si každý musí odbýt sám na své kůži a přežívají jen schopní jedinci s patřičnou dávkou štěstí *uspech*
pepak*

Jezdit na motorce v zimě je čiré bláznovství a hazardování se životem i zdravím.Při dnešním provozu je to velice nebezpečné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]