Nejste přihlášen/a.
Ahoj - tak nejak jsem neznalá a udělala jsem chybu - v březnu jsem koupila auto - sepsali jsme ručně smlouvu, vzala jsem si velký i malý TP, doklad o zaplacení eko daně, ale vůbec mě nenapadlo, že mě slečna musí odlhlásit do velkého TP ( můj ted už ex manžel je policista na dopravce a taky to nevedel? no ještě že jsem se rozvedla ) takže uplynula nejaká doba, řešila jsem rozvod a říkala si že auto na sebe pak přepíšu až budu mít zpet své jméno, což nyní už jde, ale změna je ta, že jsem se rozhodla ho prodat a to mohu i ted když ještě nemám novou OP beztak je to na jméno které jsem měla ještě jako vdaná .. .ale ... nemam na slečnu kontakt, jen adresu a co když už na adrese nebude? neseženu ji k tomu aby to bud udelala a nebo mi dala plnou moc .. jak se pak postupuje? ... mam sto chutí tu plnou moc vypsat sama i s podpisama ... nevim co dělat ...
a chci to okamžitě prodat, znám lepší kasičky než je toto auto ...
Děkuji Lucie
Lucie, vozidlo můžete prodat bez problému komukoliv a bez zápisu v techničáku. Jen doporučuji sepsat písemnou kupní smlouvu, opiště si SAMA z jeho občanky všechny údaje.
Dobrý den, děkuji za odpoved, kupní smlouvu máme, kde jsou veškeré údaje, jen je to auto stále psané na ni, chtela jsem si počkat na nové jméno, ale nevedela jsem že to budu chtít prodat, takže jde o to že auto neni psané na mě, ale na ni, a myslíte tedy, že když pujdu na magistrát, nebo kde se to dělá, že to na mě přepíší? i bez toho aniž by mě ona odhlásila na ten TP?
Puco,
chodit na magistrát je zbytečné. Tam nic nezařídíte.
poslechněte nu, píše správně.
rozdělím problémek na dvě části, evidence vozidel a vlastnictví vozidla.
Vy jste vlastníkem vozidla dle kupní smlouvy a můžete si s ním dělat co chcete (v rámci zákona). Klidně ho můžete prodat dále. Vůbec nemusíte být v techničáku zapsaána.
Pochopila?
ICQ 55180641 skype: milancukrar
proč přepisovat auto na sebe, když se prodává dál, nechápu..léta jste nic neřešila tak v tom pokračujte...
nechápu zase vás - mam auto psané na cizí paní a nemohu ho prodat dál, když ho neprodáva ona ale já ... ptám se tu protože tomu nerozumím ..
A jak neřešila? když jsem koupila auto - a týden na to jsme se s manželem rozešli a řešil se rozvod tak já chtěla auto přepsat až na své původní jméno abych pak nelítala, soud má na vše čas .. a tak se to protáhlo, auto jsem se rozhodla prodat ted a mam dojem, že je neprodejné a i když ho dám sešrotovat, tak nemohu protože je psané na cizího člověka ... radši neodpovídejte, když nevíte co máte psát .. na takové lidi nejsem vůbec zvedavá ... díky
prodat lze cokoliv, co vlastníte...bez ohledu na koho je psané...paní měla odhlásit auto na Vás, bez toho nelze udělat další evidenční úkony...až přestanete platit pojistku, ČKP jí obešle s požadavkem na úhradu sankčního poplatku a pak se Vám ozve sama...a bude to rychlé, to si pište...
takže se domluvte s ní, vzájemně, a ne tady v poradně...
Jinak mi můžete klidně napsat nějaké detaily z vašeho rozvodového řízení, všechny nás to zajímá..a také jaké je teď to Vaše / dívčí/ jméno
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.