Nejste přihlášen/a.
Může to být. Každé aute se na LPG chová trochu jinak. Možná už budou také staré membrány v reduktoru. Pokud to nechce chytit, tak to zkuste na benzin. A to tímto způsobem. Otočte klíč ve spínací skříňce tak, aby svítily kontrolky na palubovce, poté přepněte na přepínači paliva na benzín a poté jdete a v motorovém prostoru načerpejte benzín do plovákové komory pomocí páčky na benzínovém čerpadle. Tím zajístíte přípravu motoru na startování na beznín bez nutnosti zbytečně točit motorem aby se načerpal benzín. Čerpadlo najdete na bloku motoru z boku a vede k němu a z něj černá hadička. Po dokončení čerpání páčku zaaretujde ve výchozí poloze nahoře.
doplněno 29.10.12 00:09:Já jsem to také tak pochopil, že jste dojel na LPG. Proto Vám píšu návod, jak auto rychle a jednoduše zprovoznit na benzín. Po zahřátí motoru přepněte na LPG. Postup je následující: Nejlépe na rovném přehledném úseku. Zařaďte při jízdě 3ku nebo 4ku, přepněte přepínač paliva do mezipolohy a jeďte plynule nejlépe na zvolený převodový stupeň. Pojetede tak dlouho, dokud bude motor táhnout. cca 1 km. Poté motor přestané táhnout. Ihned přepněte na LPG. Motor by měl za chviličku začít táhnout. Již by se mělo jednat o jízdu na LPG. Při přepínání nešpapejte na spojku, motor by mohl zhasnout. Než se motor chytí na LPG, musí se chvíli v otáčkách držet pomocí setrvačnosti auta.
Řekl bych, že spíš byla odpoledne náhoda, že jste nastartoval na poprvé na plyn. Taky jsem měl 105-ku na plyn.
Udělejte jak vám píše kolega. Pokud byste si s tím nevěděl rady, tak stačí přepnout na benzín a startovat. Ovšem není tom dobré pro motor a taky je nutností pořádně nabitá baterie, protože to startování bude chvilku trvat.
A pro přístě je lepší před zaparkováním dopředu (třeba 200m) za jízdy přepnout z plynu na benzín, aby se benál nasál do karburátoru a mohl jste pak v klidu nastartovat na benzín.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.