Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
zajímalo by mě jak se chová auto, když mu odejde turbo, jaké jsou příčiny? Je mi jasný že auto nemá výkon, ale ještě nějak jinak to vyzní? Třeba kouří se z výfuku?
Je to stejné jak u zážehových tak vznětových motorů?
Děkuji za vysvětlení
auto netáhne hulí jak fabrika a z turba lezou prapodivné zvuky
proč odchází -třeba kvůli špatnýmu mazání,nebo když někdo kašle na pravidelný výměny oleje nebo interval výměny neůměrně prodlužuje nebo jinej olej než má být
zanedbávání výměny vzduchového filtru či jízda bez něj nebo už má prostě jen hodně natočeno
Takže znaky jsou že spadne výkon a strašně hulí, v horším případě ti sežere všechen olej z motoru, to je průser. Jinak nejčastěji odchází když mu dáváš kouř, myslím že jedeš sodu a potom bez odchlazení chcípneš motor. To máš dost velkou jistotu že ti turbína brzy odejde, třeba koncern je na to hodně háklivej. Po dojezdu nechat dochladit alspon dvě minuty v klidu, já to dělal vždy a turbo mi neodešlo nikdy
doplněno 28.10.12 20:47:Jo a nafta je na to háklivější
Je to o konstrukci turba, právě proto že benzín víc hřeje je jeho konstrukce méně náchylná k poruchám a je tam i vyřešené chlazení jak olejem tak vodou
doplněno 28.10.12 21:41:turbocar.cz/... tady si něco o tom přečti
doplněno 28.10.12 21:42: No a píšou že benzínové jsou náchylnější tak nevím já měl tři auta s turbem a ani jedno mi neodešlo, kolegové s chrochtlama to měnili každou chvíly
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.