Nejste přihlášen/a.
Chtěl bych se zeptat jestli je možné udělat STK bez pojištění? budu ho mít tak za 14 dní teprve a potřebuju STK co nejdřív udělat.
Prosím o odpovědi pouze na moji otázku. Samozřejmě že bez pojištění jezdit nemůžu...
Můžeš všechno - na STK pojistku nekontrolují, -
pokud zaviníš nehodu tak se nedoplatíš ,
pak čekej ještě pozdrav od ČKP.
Proč si nepojistíš hned?
je to složitý... :D papíry jsou napsaný na někoho jinýho včetně pojistky takže se bude muset pořešit smlouva o zapůjčení na naurčito ... no prostě kdoví kdy to bude ale na stk teda problém nebude?
byla tady řeč o tom že je pojištění zaplacené? jinak děkuji na STK to mít nemusim a víc pro mě důležité není.
když je pojistka napsaná na někoho jiného, je to pojistka...pokud není platná, tak to není pojistka...pojišťuje se auto, ne někdo jiný
S tim si moc nehraj. Rozhodujici je datum nabyti vozidla takze jestli jsou papiry porad napsane na nekoho jineho neni podstatne. Pokud uz je kupni smlouva tak od data prodeje bude stavajici pojistka zpetne ukoncena a musi novy majitel mit vlastni POV.
CKP pak uctuje 50-80 Kc za kazdy den bez pojisteni , podle obsahu motoru. 14 dni te muze vyjit pekne draho.
Tzn pokud jsi uz majitelem dle kupni smlouvy tak na nic necekej a pojisti jej. Pokud majitelem nejsi, tak to neres do doby kdy budes protoze do te doby je povinnost mit pojisteni na puvodnim majiteli.
STK pojisteni neresi ale pokud tam s tim autem chces prijet tak musis mit doklad o pojisteni pro pripadnou policejni kontrolu. Pokud ti ho puvodni majitel nechce dat tak je mozne to vyresit tzv kratkodobym pojistenim na 1 mesic.
ČKP uznává jen skuteřné vlastnické vztahy k vozidlu, a pokud dojde k prodeji auta, obě strany mají kupní smlouvy...pojišťovny zruší pojistku na základě kupní smlouvy dnem, kdy jí to prodávající nahlásí...ten má ze zákona dobu 15 dnů...pokud nastane situace, že nový majitel auto nepojistí tak, aby na sebe smlouvy navazovaly, je to pro ČKOP důvode k vymáhání sankcí, a to bez ohlůedu na to, kdy prodejc eauto odhlásí a kupec auto úředně přihlásí...oděělujte proto pojistku od STK a evidenčního úkonu
Jen tak pro zajímavost doplním-auto jsem koupil (sepsali smlouvu ) v cca17:00 ;pův.majitel jsem odvezl domů (cca40km ,on mi dal zelenou a já jel z5.po dojezdu jsem sedl za PC a do 23:00 jsem měl vlastní PR (v e-mailu mi přišla smlouva a zelená karta, které jsem vytiskl , s tím,že trvalá mi přeijde do 14 dní) i když převod auta se podaři až za 3 týdny!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.