Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co se dá poznat na víčku od oleje motoru?

Od: karel18 odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

všimnul jsem si, že někteří lidé při koupi vozu otevírají víčko motoru od oleje a dívají se zespod něj, nevím teď jestli za chladna nebo za tepla a jestli je to stejné jak u nafťáků tak u benzínu, ale co tam se dá poznat na tom víčku?

Poradil by mi někdo?

Děkuju

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

laybor*
hodnocení

0x

Pokud je tam šlem , tak do oleje teče voda,

pokud je cítit benzínem tak pumpa propouští benzín.

karel18
hodnocení

VYsvětlíte mi jak to myslíte, že pumpa propouští benzín? Pumpa od benzínu? Jak by mohla a kam?
Děkuji

pokud má pumpa nahon od motoru -žigul 120ka první favority a rupne membrána v čerpadle pak benzín pronikne skrz do motoru

karel18
hodnocení

Takže máte namysli benzínové čerpadlo ano?

To bývá přeci u nádrže ne? A kdyby u motoru, tak to myslíte že by do motoru šlo více benzínu?

Nevysvětlil by jste mi to?

Děkuju Vám

k2

U modernich aut uz je cerpadlo elektricke (nemusi byt ani nutne u nadrze). Jak pise dabel, mechanicke (membranove) cerpadlo mely naposled 1. Favority ci Golf I.gen. Pokud nemate auto s karburatorem, tak snad ani mechanicke cerpadlo mit nemuzete...

Pokud Vam u mechanickeho cerpadla praskne membrana, tak nejde vice benzinu "do motoru" ale do oleje. Olej pak smrdi po benzinu a je ridky. Navic, kdyz je toho benzinu v oleji vice, tak muze chytnout a je o zabavu postarano...

karel18
hodnocení

Děkuji, chci se ještě zeptat jak se tam ten benzín dostane do toho oleje? Tomu nějak nerozumím?

martinhajek*
Čerpadlo je poháněno vačkovou hřídelí. Přírubou čerpadla začne téct benzín přímo do motoru a do oleje.

martinxx1
hodnocení

0x

koukaj jestli na vicku neni takova bila kasovita emulze,pokud jo je pravdepodobne ze se do oleje dostava chladici kapalina

takze je bud v haji tesneni pod hlavou nebo praskla hlava;)

hodnocení

0x

to že je na víčku bílej bordel je normální hlavně ted v chladným počasí když auto jezdí krátký trasy

propouštění pumpy to je asi věc jen starych škodovek.. jinak je pravda že se na tohle spolehnout neda... až když je problem tak to dost napoví

jarda3*
hodnocení

0x

Slem je v zimnim obdobi pokud se nenajede s autem denne stovky km celkem normalni, proste se v motoru srazi voda a pokud se poradne neprohreje, nestaci se odparit...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]