Nejste přihlášen/a.
Dobry den,chci se zeptat jak poznam vadny tlumic?pripadne co se stane,kdyz bych to nechal,hrozi poskozeni?Diky za odpovedi
auto se houpe jak zatlačíte na kapotu mělo by se jednou zhoupnout a potom to tlumič vytlumí, učitě bych to tak nenechal vyměnit, kolo nemá takový přítlak na silnici a máte delší brzdnou dráhu. Já jsem měl zadni tlumiče v háji jak jsem vjel rychleji do zatáčky tak jsem měl pocit že mě zadek předežene
velmi spolehlivě diagnostikujete i pohledem-nesmí z něj unikat ani kapka oleje(bavíme-li se o klasice,stavitelné-reg.průtok s magnetickými částicemi apod. to mají trošku jinak-můžou být k.o i bez úniku oleje)
no jde o to,ze se me sjizdi pneu pouze z vnitrni strany-od spolujezdce,ale pouze na jedny strane,takze nevim co si mam o tom myslet..kdyz ho budu menit,musim oba zrejme...
pokud se ti sjíždí pneu nech udělat geometrii pokud by to byl tlumič bylo by pneu tkzv. oskákaný mělo by plošky
no to sem prave chtel, ale v servisu me rekli,ze by me to vzali spolecne s tlumicema,ze uz jsou stejne spatny ( i kdyz si to nemyslim,proto se ptam) ,ze samotnou geometrii nema cenu.Tak asi jinej servis
Pokud se ti sjíždí pneu s vnitřní hrany,tak si nech v servisu seřídit geometrii ,odklon kola .Je to zhruba za pětistovku,když to udělají laserem
Ne u každého se šteluje odklon!,Také to může znamenat ,to sjížděnípneu,(na předku u předohrabů) že se zatáčky "řežou"!Pkd zadek tak i třeba díky vyššímu než povolenému zatížení!
Ale pkd je opravdu vadný tlumič či tlumiče,je to na pováženou-zhorší se více parametrů auta-brzdná dráha,stabilita atd a v neposledním jde i o peníze za nepřirozeně se sjíždějící pneu! Vadné tlumiče snad zjistí na STK nebo snad ne? a měl by to zjistit každý servis (ne nějaký garážista)
Náprava MCPherson (Fav,Fel a jiné). Stlačím roh auta prudce dolů a po uvolnění jde nahoru a tam zůstane. Nesmí se zhoupnout ještě párkrát. Musí kmit vytlumit. Únik oleje tu zazněl.
Ještě se to pozná na pneu, že má na vzorku po přejetí dlaní pravidelné hrbolky nerovnoměrného opotřebení, jak skáče.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.