Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Středící kroužky

Od: vondr odpovědí: 3 změna:

Dobrý den. Mám asi stejný problém jako mnozí tady z vás. Koupil jsem plechové disky. Vše sedí až na středovou díru. Koupil jsem 5 1/2 a na autě má mít 5J. Při kupování mě bylo řečeno že to neva. Takže se chci zeptat jak je to.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

"Středová díra" je co?

5J nahradit 5,5J (předpokládám, že 5,5J není v TP) - ´fyzicky´ - záleží pro jakou šířku pneu, ale pravděpodobně to půjde, pokud jde ´o STK´ - pravděpodobně si nevšimnou... Určité riziko je tu v případě nehody - pokud si policajt nebo pojišťovák všimnou nepovoleného rozměru...

Přístě ale "při kupování" na takové řeči nedej - prodávajícímu je jedno, jestli ty - jakožto kupec, budeš mít nějaké problémy, on za ně zodpovědný nebude... Mnohým prodávajícím jde o ´tvé´ peníze a zbytek je nezajímá...

doplněno 26.10.12 16:09:

Jo - středový otvor - pokud má jinou,než potřebnou velikost, pak to vadí - a dost... *zed* Pokud je větší, lze (snad) sehnat středící kroužky... Pokud je menší, musíš koupit nové disky...

buss
hodnocení

0x

Neposlouchat "odborné" prodejce ale kupovat to, co má na autě býýýt! Vrátit.

erikch*

středová díra je dána-vesměs má co automobilka "svůj" rozměr,takže koupíte-li si třeba 4x100 na VW (střed 57,1mm),neznamená to,že takové dáte na cokoli s roztečí 4x100-třeba Renault má střed 60,1 mm takže z VW na Ren.není problém(silonové stř.kroužky stojí cca.30,-kus),ale obráceně smolík...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]