Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dát RZ do depozitu?

Od: corsalove odpovědí: 7 změna:

Ahoj,máme doma OPELa a jelikož budeme mít jiný,můžu dát značky do depozitáře na 3 roky?Auto by bylo v garaži..Vím že nesmím na silnici,ale tím pádem nebudu muset platit povinný ručení že?a co STK až si vezmu značky zpět tak asi na valníku..Mě jde o to jestli stačí když vezmu značky,techničák pujdu na dopravní ispektorát a odevzdam značky,skočim do pojišťovny a šmitec?a za tři roky znova?Díky za každou odpověď

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gumidecek
hodnocení

Může dojít i k případu, že sami necháte vyřadit vaše auto/..., například na zimu nebo na celý rok, když už se starším autem nejezdíte a nechcete proto platit povinné ručení. V tom případě vždy přinesete na registr vozidel i vaše registrační značky k uložení do depozitáře. Po dobu, kdy vaše značky zůstanou k dispozici pro depozit SPZ, tak se ani nemusíte obávat sankcí z neplacení zákonného pojištění vozidel, a to ani po překročení dané lhůty. Bez SPZ jste s autem přece nemohli jezdit.

Tak to jsem to našel na internetu..Hodně štestí :)

cyril*

Je vidět, že když chceš, tak umíš poradit sám sobě. Jen ten exhibicionismus zde je vcelku zbytečný! *ee*

hodnocení

0x

pokud vám v době depozita projde STK, vydají vám RZ až s vozidlem absolvujete STK. samozřejmě ne po vlastní ose. a zaplatíte si povinné ručení.

ano, vezmete TP, ORV, RZ, zelenou kartu, vyplníte formulář, 100,-Kč (?) a dojdete na "dopravní inspektorát". odevzdáte RZ, do TP vám tot zaznamenají a potom u pojišťovny zrušíte povinné ručení. osobně nebo písemně.

doplněno 14.11.12 22:57:

samolepky vám vylepí "dopravní inspektorát". na STK vám do protokolu napíší: "známka nevylepena"

corsalove
hodnocení

Takže já vezmu auto na valník,dovezu ho na stk(nejdřív povinný ručení) a udělaj mi technickou ale kam mi dají samolepku STK a EMISE?a pak pro značky a vesele si mužu jezdit? To je jednodušší než jsem si myslel...Dík 2 masoni

laybor*
hodnocení

0x

Depozit je pouze na 1 rok, pokud s tím 3 roky nechcete jezdit je to lepší prodat, jestli nebudete občas startovat tak zdegradovaným olejem a nepromazáním vnitřku motoru začne vlhkostí rezavět motor zevnitř, nevýměnou chladící kapaliny odejde těsnění pod hlavou, brzdová kapalina pobere též vlhkost , atd.

Po 3 letech na STK dojedete normálně - jen pojede před vámi o 5 minut dříve známý který vám nahlásí volnou cestu bez policejních hlídek.

corsalove
hodnocení

My máme stanici STK 5 km :)

Samozřejmě bych jí párkrát do měsíce nastartoval,olej měnil...Je to srdcovka ta se neprodává...

A co po roce depozitu?Musím vyzvednout a znova?

Depozit je planovanej na rok, ale pokud si to clovek na par let prodlouzi nicemu to nevadi. Jenom se navysi cena (cca 50 nebo 100/rok).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]