Nejste přihlášen/a.
včem je který motor lepší, když pominu dražšší povinné ručení u Diesla, tak který motor je lepší? co se týká spotřeby mi je jasné že asi diesel, ale chtěl by jsem spíše vedet jak je na tom se zrychlením cca do 140 tachometrových který je rychlejší atd..
momentálně mam felicii 1.3 MPI 50 kw a předjíždení je opravdu na velkým uvážení který motor s tedle dvouch na to bude lepší? co se jedná předjiždení třeba ze 70 km rychlosti? prosil by jsem o nejaký poznatky atd
další vec udržba: no je mi jasné že ta nafta asi bude o neco dražší na udržbu ale ve skutečnosti tedka jezdim s tou 1.3 feldou za 9,5 litru benzinu a to nekecám je to dle dotankování a zase náhradní díly mam za 0000000 u toho disla bych mohl jezdit cca mezi 5 a 5,5 litry na sto a azse dražšší udržba
jedná se o auto do rodiny,cca se min tech 18 - 20 tisic ročně najede..
těch 9,5 je podle známího až říliš pro me taky na nádrž najedu cirka 425 km a je přes 1500 kč nejelepe bych vítal rady od nekoho kdo mel možnost nejakou dobu tyto motory používat děkuji za odpovedi
Tak to já zase doporučím tu 1,6 MPI. Mám to v služebáku, nalítám na tom 8 a víc tkm za měsíc. Naše firma si najala nějaké poradenství na vytypování služebáků, k našemu údivu byl doporučen benzín. Zpětně vzato to byl dobrý krok. Nafťáky sice míň žerou, ale karta se okamžitě obrátí, jak jde auto do servisu. Aktuálně máme ve firmě Octávky jak v dieselu 1,9, tak právě ty benzíny. Ty diesely už mají tři roky a začínají mít bolístky, ty benzíny jsou mladší, ale i tak - no problem.
Ovšem obávám se, že jestli s Felckou jezdíte za 9,5, nebude to asi jen autem. Já měl taky Feldu 1,3 r.v 95 a i po nájezdu 250 tkm jezdila tak okolo 7l/100. Za tutéž spotřebu a mnohdy ještě méne jezdím i s Octávkou - a popravdě ji víc honím, než Feldu a rozhodně jezdí víc naložená - tak cca 300 - 350kg.
K tomu předjíždění - má to sto koní, ale je to benzín, takže netáhne z malých otáček, ale zase není problém podřadit a pak to jede vcelku svižně. Maximálku nevím, nemám takové ambice to zkoušet, ale kolegovo auto jelo po Německu naložené třemi chlapy s bágly přes 200. Dokonce se dá říct, že v těch vyšších otáčkách a rychlostech jde velmi hezky za plynem. Ovšem to je subjektivní - někomu přijde slušně dynamická i Fabie HTP, někdo žádá dymaniku supersportu.
1.9tdi77kw.. jel jsem s ní několikkrát ve dvojkové octě.. když s tim budeš jezdit slušně tak to žere kolem 5l... jede to si myslim slušně, ale zavodak to žaden není,,, ale myslim že když přejdeš z filety na tohle tak budeš spokojený.. a byl jsem docela i mile překvapeny že to žere pořad stejně i na dalnici... majitelé s tím jeli do chorvatska a pruměrná spotřeba na palubáku 5l... jinak oproti filetě to je náročnější v udržbě.. musí se měnit rozvody co 120tis. ale jinak tam investice do udržby jine než na filetě nejsou.. možna ten olej je dražší.. jo a je to PDko takže je to nachylne na naftu.. jak tam nalejete nějakou sračku napančovanou s vodou tak mužete odrovnat vstřiky... tim rozhodně nechci tvrdit že mate tankovat ushellky.. to by byly možna zbytečně vyhozene penize.. ale třeba neni od věci aditivovat.. pokud nejezdite hlavně po městě a nějake kratke trasy tak si myslim že diesel se vyplati..hlavně aby to nemělo DPF... co se tyče mpi tak udržba nejspíš bude levnější ale myslim že už tam je taky rozvodový řemen... určitě to není špatný motor ale na 5l zapomente.. jinak pokud vás zajimaji zrychleni tak dost videi je na youtube
nejlepší motor je staré tédéíčko ASV 81 W, ale osobně bych volil PD 77kW, jde jen o to v jakém je stavu...v čechách koupíte akorát problém...
doplněno 25.10.12 22:30:ten benziňák má ve 2OOO otáčkách tak 50 kW, pédéčko téměř maximum výkonu...
"ten benziňák má ve 2OOO otáčkách tak 50 kW, pédéčko téměř maximum výkonu..."
A? Nějak nechápu, co doplnit místo těch tří teček.
to jako že u nafty šlapnu a jedu.. u benzinu šlapnu, počkam jestli se začne něco dít,, jak ne tak asi teda podřadit a at to pěkně haleká na celou dědinu :D
doplněno 25.10.12 23:38:prostě aby jste tomu rozuměl.. s tdi jezdite běžně v pásmu maximalniho krouticiho momentu.. což u benzinu asi těžko budete furt jezdit kolem 4tis..
To je přeně typ odpovědi, kterou jsem čekal a vlastně na ní ani nemám chuť odpovídat. Ale něco málo si přece jen neodpustim: To, že je někdo naučený jezdit jen s dieselem - je zvyklý na vysoký krouťák a žádné otáčky, neznamená, že opačné chování benzinu je špatné. Je to právě naopak. Tedy pokud mluvíme o osobních automobilech-obzváště, pokud s nimi máme alespoň trochu sportovní úmysly (samozřejmě tomu tak není u traktorů, pracovních a nákladních strojů a vozidel - na závody se nepoužívají). Napsat by se o tom dalo mnoho stánek, ale proč, to si to každý najde v příslušné, upozorňuji, odborné a nejllépe tištěné literatuře od kapacit v tomto oboru. Škoda, diesel atd. fora prosím neberte jako odbornou literaturu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.