Nejste přihlášen/a.
prohlídnout a přetáhnout spony na všech hadicích
kontrola chladiče jestli někde nelíná
kontrola vodní pumpy
co auto teplota normální nelítá netlakuje hadice? co kouř s vejfuku není bílej? topí to dobře?
dolejvat radši destilkou nebo naředěnou nemrznoucí směsí
Normální vodou nedolívat! Způsobuje vodní kámen. Časem stvrdnou hadice, sníží se průtok v chladiči a zasekne se termostat. Vodu z kohoutku prostě ne! Použít destilovanou.
doplněno 24.10.12 20:37:: Na vrakovištích je to pro př. u Felicií a Favoritů bijící do očí. Je vidět, že pokud nejsou bourány a jsou s velkým nájezdem km a sežranou kastlí korozí, tak je lidi měli na doježdění a tam je právě vidět to, že se lila voda, protože vodní kámen je v celém chladícím systému vidět.
Zase ty manuály tak "nežer" . Je jasné, že destilka je lepší, ale pokuď tam máš dostatečný poměr nemrznoucí směsi s normální vodou, tak se žádný vodní kámen neusazuje.
A taková otázka. Myslíš si, že servisy tam dávají destilku. Já ti odpovím, že 99% ne, protože stačí se podívat na množství prodané destilované vody do servisů vs nemrznoucí směsi. Destilku dávájí max. do baterií.
Teď už bych to doporučil dolívat spíše nemrznoucí směsí...
Důsledky nedolití - no, přinejhorším zadření motoru...
A důvody? - někam ta voda teče - nepřibývá olej? neteče některá z hadic či chladič?
doplněno 24.10.12 20:12:Jakou nemrznoucí směsí? - no - nejlépe stejnou, jakou tam máš... Pkud nevíš, vypusť všechnu a najel komplet novou (mezitím je dobré systém vypláchnout destilkou)...
Mrkni se na víčko od oleje , pokud je tam šlem tak voda valí do oleje - propouští těsnění pod hlavou.
Doplnit se nemůžu proto nová odpověd,
šlem, sajrajt,trochu jako pěna a pod.
do vody nedolíváš podle barev (to je chladící kapalina (modra, zelenomodrá,růžová)
dolíváš pouze destilku nebo zimní směs (pokud ubývá tak bych dolil jen destilku pokud nemrzne ,než se přijde na příčinu)
Fridex (chladící kapalina) se smíchá s destilkou v potřebném poměru, aby fungovala (čistý zamrzá) a pak se leje do systému chlazení.
Mám to stejné. Na nějakou kontrolu to čeká u mechanika, já konkrétní místo nenašel... Jediné co tak se po chcípnutí motoru chvilku drobet kouří od chladiče, ale vody tam je dost. Na fóru jsem našel, že to často u E46 dělají odvzdušňováky páč jsou plastové tak nevím, mají být až tři, já našel zatim jeden a ten je suchej.
Pozor na barvu nemrzky, vytáhni si jakou tam teď máš a podle toho ji kup a dej nejlépe/nejčastěji se používá 1:1 s destilkou
jestli máš řadovou šestku(R6) motor,což je tak u E46 asi polovina motorizací-bud velmi opatrný na rovnoměrné a postupné prohřátí motoru(sámm má TDS v E36)-pozor ukazatel teploty vody není teplotou motoru(to ukazuje budík teploty oleje-pokud máš)-takže pilu můžeš až po trošku delší době co máš vodu na provozní teplotě-to jsou praktické rady,aby sis neuvařil hlavu...A problém sám-zpočátku není třeba plašit-už jen fakt,že vůbec věc jako hladina kapaliny v okruhu sleduješ je super...-Každopádně u starších bafíků občas vodní pumpy zlobily-pod řemenicí je to zespoda vidět,stejně tak třeba domeček termostatu z boku(tam toho taky moc přes sání nevidíš)-prostě oslov nějakého mechanika v okolí zajed tam s autem a at to omrkne-on už bude vědět na co přesně(a hlavně kde) má mrknout,bude to nejspíš prkotina-ale nepodcenit-hlava je dražší srandou(včetně těsnění,šroubů a min.dvou komplet olejových výměn kvůli turbu-pokud máš naftu)...Tak at ti Baworáček dělá jen radost(stejně jako mně)...!
Ne, mam benzína z roku 2000 (320i), zatím na mechanika čekám páč řešil tchána s feldou. Mám asi docela smůlu jelikož za ten rok co bafíka mám tak mi už stihla odejít servopumpa, tak snad tohle nebude vážné.
Teď jezdim povětšinou E30 (325i), kterou tu po sobě zanechal taťka, přeci jen nechci riskovat, každopádně u mého jsem zjistil, že voda při stání neutíká, čili vysloveně díra by tam být nikde nemusela být a snad drobnost
Docela by mě zajímalo jak dopadl tazatel
U mé felicie 1.6MPI se začala před cca 2 měsíci ztrácet chl. kapalina,únik nikde není (spoje,hadice atd.).Během posledních 14 dní z MAX rysky na MIN.Olejové víčko mám našlehané vždy (ne extrémně),protože jezdím z 80% jen městské vzdálenosti.V servisu zkontrolovali stav oleje, ale nepřibývá a kvalita po cca 10 měsících dobrá.
Pára z výfuku viditelná není.Když dám dlaň těsně k výfuku na cca 1min. tak je zarosená jen málo (tedy výpary).
Dnes jsem se byl objednat v servisu a tam mi řekli,že těch možností už moc není (pokud je těsnost okruhu OK) a jedině tedy sundání hlavy,případné její srovnání,gufero vent. atd..Nevím jak dlouho by toto mělo po opravě vydržet,naposledy bylo těsnění měněno + rovnání+gufero v roce 2009.
Rozvody + pumpa měněny 1/2014
Někde jinde jsem ale četl, že pokud by to tak bylo,tak svíčky časem přestanou pálit a vypalovalo by to kabely. Nevíte,kolik si servisy cca účtujou za ten test chl. soustavy natlakováním? Jedu tam v příští týden ráno a budou to testovat do zavíračky. Jinak, pokud by nedrželo víčko vodní pumpy,tak se to na tom testu pozná,tedy že bude lívanec pod autem?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.