Nejste přihlášen/a.
Dobrý den chtšl bych poradit jaký motor je u fabie nejlepší? který vydrží nejvic dík
Nebo 1,9 SDi. Je to sice líná mrcha za kterou se každý po projetí otočí v domění že kolem projela dieslová lokomotiva, ale ten motor vydrží fakt hodně. Navíc super spotřeba.
1.2 HTP jede dobre do 110km/h ma kratke prevody , do mesta pohoda , 6litru spotreba. Velke potize jsou s propalenyma ventilama , dost draha oprava.
1.4 8V 50kwI mam ted v combiku a je to dost line auto a spotreba mi pod 8 nejde. Na to kolik mi to zere tak moc nejede. Ale bezne udrzby a auto najede v klidecku 300tisic , je to klasika.
1.4 16V , dobre jede ale uz ma rozvodovy remen , takze menis a vic nepovim , nemam vetsi zkusenosti.
2.0 Dost zere , ale dobry vykon.
1.9SDI Nejede , malo zere a nejvetsi zivotnost motoru, Pul milionu neni problem.
1.9TDI Co si budem vypravet , dobry vykon , dobra spotreba , ale je to diesel.
doplněno 24.10.12 19:32:A jo jeste 1.4tdi , pokud ti nevadi trihrnek , tak ma luxusni spotrebu a dobry vykon kvuli turbu. Do toho bych sel
mám možnnost užívat 1.4 Tdi a jsem spokojen. BYť je to jen tříválec, turbo táhne. Jen to chce čerpat normální naftu ne žádný chca..y. Dlouhodobá spotřeba je někde kolem 5.3L. Když bych furt nelítalpo městě tak klidně 5.0! Celkem nízký ručení.
doplněno 24.10.12 19:14:1.9 Sdi je opravdu dost líné auto. Ale má skutečný opravdový průměr spotřeby kolem 5.0L.
doplněno 24.10.12 19:15:nikdo tu nenapsal spotřebu, ale benzínák má myslím 6-7L.
1.4 8V je hrozný lenoch.. ten motor vyloženě nesnáším.. ale zase se tam moc nema co posrat.. je to vlastně favorit osazeny elektronikou.. takže maximalně lambdasondy.. a pak těsnění pod hlavou a hydrozdvihy.. nic hrozneho... je to bezudržbove auto naukor vysoke spotřebě a nuloveho vykonu.. s timhle bezpečně opravdu nepředjedete ani traktor pomalu.. já mám to 1.4tdi v polu a nestěžuju si.. jezdim za 4,5l a oproti mpi to je raketa.. a jede to kopec nekopec.. ne jak ta chciplina... každopadně takovy kompromis mezi naftou a benzinem je 1:9sdi.. sice to ma šileny zvuk ale aspon to málo žere a nema se tam moc co posrat..
Kde ty hydrozdvihy jsou?
doplněno 24.10.12 20:19:Ten můj jezdí jak drak a předjet se dá cokoliv, pokud ten předjížděný nedupne na plyn a jede v klidu. Maximálky je 160km/h. Co víc chtít...?
doplněno 24.10.12 21:01:: U tohodle motoru jen vím, že má zvětšené sací kanaly a ventily, jako měla Felda 1.3MPi, ale hydroštel? Blok totiž tvarově zůstal s řadou 781.*** z doby Favorita, tak nevím, no. Skusím pohledat, ale moc tomu nevěřím, každopádně se nehádám, jen mě to zajímá. Byl jsem přesvědčen, že se tam ještě seřizují vůle listovými měrkami...
Myslel hydraulická zdvihátka. 1.4MPI je už má.
Můj pohled je, že 1.4TDI jede +- stejně jako 1.4MPI.
doplněno 24.10.12 21:30:Sice jsem nikdy tak 1.4MPI nerozebíral, ale měla by mít hydroštely. Myslím ohv.
A kde jsou ty hydroštely schované? Seřizují, takže vršek vahadel je stejný po staletí, ale něco v bloku změnili?
doplněno 24.10.12 21:46:A díru pro rozdělovač ještě nechali? Mpi Felda ho tam měla zadělán takovou hliníkovou krytkou s ozubeným kolečkem k vůli zachování pohonu zubového olejového čerpadla.
Vypadá trošku jako původní pevné zdvihátko.
Proč se vlastně ustoupilo od hliníkových tyček? Přece tolik u Favorita stišily chod motoru? Ten hydroštel by s hliníkovou pracoval špatně?
a nezapomínejte na Fabii 1.0 Junior, to je další líná plečka co nejde a netáhne, má o palec menší kola a plastové nárazníky bez laku
Já bych bral 1.4/ 16V/74 kW benzin, ale budete jezdit za 6.5 litru...SDI-čko jede za 4.5 litru,alemotror je težký a TRPÍ PŘEDNÍ NÁPRAVA...
rozhodující je STAV AUTA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.