Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mohl by mi někdo poradit jak se dá vyměnit dálniční známka za novou? Mám oba dva kupony. Vím, že se to mění na poště, ale vůbec nevím co vše je k tomu potřeba...
Chci jí přehodit na druhé auto, a spz mám již vyplněnou.
Díky
Dálniční známka je nepřenosná a jen tak na druhé auto ji nelze dát.Vymění Vám jí pouze z těchto důvodů:
Výměna dálniční známky:
Výměna kupónu:
Výměnu kupónů lze provést z těchto důvodů:
* poškození čelního skla motorového vozidla;
* chybné manipulace se známkou (chyba při vyplňování registrační značky, poškození známky před vylepením);
* změny převozní značky motorového vozidla na registrační značku.
Výměna vadného kupónu:
Výměna vadných kupónů se provádí bezplatně u kupónů s libovolnou dobou platnosti a bez vyplnění žádosti.
Vadný kupón je takový:
* který nelze odlepit od nosného podkladového papíru;
* u něhož došlo k částečnému nebo úplnému roztržení podkladového papíru a ten zůstal v kontaktu se sejmutou folií;
* u něhož při snímání došlo k porušení celistvosti kupónu vlivem vysoké přilnavosti lepidla k podkladovému papíru.
V případě uvedených vad kupónu je možné tyto vady reklamovat přímo u prodejce, u kterého byl kupón zakoupen, nebo na všech oprávněných poštách, které výměnu zajistí.
Výměna se provádí na základě předložení obou dílů kupónu a dokladu o jeho zakoupení.
Náhrada kupónů
Náhradu kupónů lze provést z těchto důvodů:
* poškození čelního skla motorového vozidla, kdy v případě zničení/poškození první části kupónu nelze uplatnit z důvodu jeho stavu výměnu (dle bodu 1);
* odcizení první části kupónu;
* odcizení nebo ztráta druhé části kupónu;
* odcizení motorového vozidla.
Výměnu nebo náhradu kupónu lze provádět pouze v době jeho platnosti, přičemž se vydá kupón se stejnou dobou platnosti, jako měl původní kupón. Stejný postup se použije i v případě uplatnění reklamace vadného kupónu.
Čerpáno z www.dalnicniznamky.com
mělo by o jit celkem v pohodě, kámoš to taky takle delal kleklo mu auto a tak na druhý to chtěl přenýst, bud je možnost taková že si někjde najdeš auto z rozbitým sklem a vyfotíš ale tak aby to nebylo k přečtení popřípadě na tom rozbitém sklu přepsat značku na svou (tak to dělal i kámoš) pak vyfotíš je tam tvoje značka sklo je prasklý to na fotce vidět je ale to že se to přepsalo už vidět není :D na poště mu pak s timadle podkladama o rozbitým čelním skle přijmuly a daly novou kterou si dal na sve druhé auto no a jezdí na tu známku pořád stalo se mu to v květnu bo zkratka na něco přijdeš
Po me na poste nic krome 50Kc, znamky, kuponu a podepsani prohlaseni nechteli (nechci psat cestneho... Ale co uz v tomhle kocourkove jde udelat cestne...) Ale jinak ji bezne az 3x prepisu vhodnymi pisatky, ktere predchozi tak nejak primerene prekryjou. Asi by to nemuselo projit vzdy, ale taky mi to jeste nikdy nekontrolovali. Proste problem, kdyz clovek meni auto az 3x za rok.
Na poště Vám ji vymění za 40kč,sepíší s Vámi protokol.Mně to ale vychází tak,že bych ji musel měnit třikrát za rok,takže to řeším tak,že si SPZ napíšu gumovací propiskou a když přijde nové auto,tak ji prostě vygumuju a napíšu novou SPZ.Není to sice legální,ale bohužel naši zákonodárci v tomto případě (ostatně jako téměř ve všem) nepřemýšleli,takže pokud nechcete vyhazovat peníze,nelze jinak.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.