Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, Ahoj, mám poněkud komplikovanou situaci. Loni jsem prodal vozidlo, sepsali jsme kupní smlouvu. Já však zapoměl vozidlo odhlásit a kupující celou situaci neřešil. Letos jsem doma našel velk TP, ve kterém jsem zjistil, že je vozidlo stále registrováno na mou osobu. Zašel jsem tedy na příslušný městský úřad a vozidlo jsem odhlásil na nového majitele. Nový majitel však vozidlo na sebe přehlásit nechce, neboť ekologická daň by činila 10000. Jak nyní z celé situace ven?Vozidlo je odhlášeno na nového majitele, ale nechceme platit ekologickou daň za přihlášení. Předem děkuji za odpovědi.
Já si myslím, že se vás to již netýká. Odhlásil jste to, kupní smlouvu máte, tak co by vám mělo hrozit?
Ten člověk co vůz používá nebo to spíš někde prodal si to měl sám přihlásit a je docela divné, že to neudělal a že nechtěl TP. A proč byste měl vy platit eko daň, která se platí při přihlášení. Ten lempl si to měl udělat před koncem roku, je to jen jeho problém, nikoliv váš. To je můj názor.
Souhlasím s Vámi, ovšem ten člověk by mi byl schopen poškodit současný vůz, apod. Máte pravdu, on celou situaci neřešil, ale v konečném důsledku mohu být požkozen já
A proč by to dělal?
Když si kupuji auto tak je mojí povinností ho přihlásit do dané lhůty. Pokud by vám chtěl kvůli tomuhle škodit tak je to kriminálník.
Aspoň nyní lidé vidí že do obchodní vztahy např. s některými kriminálníky a některými Romy mohou být problematické.
No když jste tedy připosraný tak mu dejte 10000 a dojděte s ním na DI ať si to přihlásí.
Ovšem je to takové menší vydíraní z jeho strany.
Ano jedno z řešení je zaplatit 10000, ovšem tomu se chceme vyhnout. Debatovat o tom, zda jsem měl celou situaci řešit jinak je bezpředmětné.
Ale vy jste resil situaci spravne. Vse je v naprostem poradku.
To auto jiz s vami nema nic spolecneho. Na to auto muzete zapomentou. Nic vam nehrozi. Mate kupni smlouvu auto je odhlasene, ceho se tedy bojite?
ano rumcajsi, díky za nápovědu, nějak jsm to přehlédl.
Tazateli, chcete radu pro Vás, nebo pro kupujícího? Každému bych poradil něco, co by se nelíbilo druhému. Takže jen vy dva se musíte domluvit a třeba šábnout na polovinu, nebo ...
je mi jasné, že to nejde zřejmě legální cestou nepůjde. Naše úřady jsou postavené proti selskému rozumu, leč se nám to podařilo vyřešit. Máme doklad o tom, že auto blo ekologicky ztlikvidováno v roce 2008. Tímto způsobem lze odhlásit zcela zdarma. Díky za odpovědi.
doplněno 13.01.09 15:43:Možná bych ještě doplnil, že i z mé strany došlo k malému prohrešku. Měl jsem auto odhlásit na nového majitele do deséíti dnů od prodeje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.