Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, před pár týdny, mi praskla hadička od motoru ve které proudí voda. bylo ve vyšší rychlosti, cca 90-100km/h. hadičku jsem vyměnil,v servisu mi zkusili pumpovat vzduch do víka kde se dolívá voda,aby se zjistila netěsnost hadiček nebo praskliny.a ted to hlavní od té doby mi svítí kontrolka kde je teplota motoru, někdy svítí velice slabě, někdy vůbec, a někdy kriticky červeně, jak se jí zachce. před chvili sem vyjiždel uplně se studenym motorem z garaže, svítila uplně červeně, po par metrech zhasla, a pak po chvíli zase se rozsvítila. nevím proč, nemůže být odrovnané čidlo nebo něco takovyho? poraďte prosím, jinak kontoluji vodu furt, a vody je dost.
doplněno 23.10.12 16:04:obrázek :
doplněno 23.10.12 16:08:g
doplněno 23.10.12 16:09:červené kolečko (kontrolka uprostřed obrázku)
Asi odešlo čidlo, najdeš ho na bloku motoru hned pod rozdělovačem, jestli máč teda motor jakej myslím že máš :D zkus ho odpojit a uvidíš ale pozor, jedno je pro palubovku, druhý pro ŘJ, bez toho s bílou hlavičkou bys nemusel nastartovat :D
Já mám o rok mladší R19 a už pravěpodobně čidla už nejsou tak těsné proti průniku vody dovnitř. Také jsem důkladně umýval motor vodou a čidla jsem nevysušoval. Za dva dny po startu také svítila kontrolka teploty, ujel jsem 20 km a motor se vypnul (samozřejmě jsem v přestávkách sledoval teplotu hadic a Ok). Musel jsem odpojit aku, abych mohl znovu nastartovat. Pak doma jsem čidlo důkladně sušil pár dnů na topení a dodnes Ok.
Vysušit nebo koupit nové čidlo. První ale zkontrolovat kabeláž, zda něco není popletené, poškozené.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.