Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, Nedavno jsem koupil Feldu 1,6 glx 1998 a chtěl bych se zeptat, jak by šla opravit řadička..je dost vyhamtaná jinak řadí dobře až na zpátečku teda. ta tam jde hůř. Jde to.? A není to drahé? A to samé mám i s plynovým pedálem...plyn má na začátku vůli než začne zabírat.
Jel jsem v oktávii a tam je to řízení proti mé feldě hodně přesnější a tím pádem i lehčí.. (1.9TDI rok 2003)
Vůle na plynovém pedálu cca 2 - 3mm lanka musí být a je napsáno i v dílenské příručce. Navíc pod plynovým pedálem je doraz (plastový váleček). Při plně sešlápnutém pedálu se ho musí pedál dotýkat. Jinak noha plnou silou tlačí na klapku, kterou ohne a zničí, tak bacha na to...
Řadící páku buď zrepasovat, nebo celý systém řadících táhel vyměnit za nový origo, popř z vrakoviště doporučuji s Favoritů (Nikdy nemá takovou vůli, protože je tam jednosužší systém táhel, ale netuším, jestli to půjde na 1.6ku).
Dneska jsem měl možnost jet jední Favoritem a byl to doslova vehikl oproti tomu mému. Bylo to jak přesednout s Fábie. Takže vše je o údržbě a seřízení a namazání. Pak jde vše lehce.
doplněno 22.10.12 19:29:Výborný postup repase, ale v polšťině:
doplněno 22.10.12 19:30:Vůle se nastavuje na klapce na bowdenu. Je tam několik vroubků pro posunutí segerové pojistky na držáku bowdenu.
ten propad u plynu mám tak 1 cm... a co se týče té řadící páky...jsem spíše laik a sám bych se do toho asi nepustil... Můžete mi tedy poradit, kolik by to stálo v servisu? nebo kde bych si to mohl nechat udelat? Děkuju.
Jakýkoliv malý a dobrý servis. Cena za práci bývá 250,- a je to zhruba na hoďku (spíš míň). Pokud máš zámek Construct řadičky, tak bude trochu problém s demontáží. Táhla jsou přišroubována šrouby s utrhlou hlavou (aby nešel snadno Construkt obejít). Ten Plyn bych nechal. Na lanku ten rozdíl v pedálu sedí. Hlavně by měl lehce chodit a neměl by zadrhávat. Stejně tak spojka by neměla být tuhá (dělá to lanko).
Jo díky a za ty táhla budu platit kolik zhruba..? nebo ty není potřeba vyměnit..? jinak nemám zámek řadící páky.
A s tím plynem já bych to neřešil, ale když jedu hodně pomalu a nedávám si pozor na ten plynový pedál tak mi ta felda začne poposkakovat, musím strasne citlive a pomalu na ten plyn, ale jenom na ten začátek, kde je práve ta vůle.
táhla se nemění koupíš tu gumu co drží řadící tyč pak koupíš ty futra do řadící tyče a koupíš i uložení řadící páky
doplněno 22.10.12 21:08: 5 okaz z vrchu
Dabel, dávám dobrou! Ten silentblok byl notorickou bolestí ( ne jedinou ) Felicíí, při jeho opotřebení páka prostě kloktala a řidič pak víceméně losoval, který kvalt tam pošle.
Kolik by to stálo, když si to nechám udělat v servisu? Moc zrovna autům nerozumím.
A co jim mam přesně říci, aby mi vyměnili..? Nerad bych zas platil nakou větší sumu. Děkuji za odpověď
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.