Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plnění nehody pojišťovnou

Od: kajina* odpovědí: 4 změna:

Zdravím, měla jsem včera nehodu, bylo to za tmy na dálnici, horizont, ucpané všechny pruhy, zapla jsem blinkry a zastavit jsem stihla, za mnou dvě auta také zastavila, ale pán v dalším to nedobrzdil a vzal auto před sebou a to do auta před sebou a to do mě, první dvě auta mají dost pomačkané plechy, u mě to odnesl nárazník a zadní dveře. Byla u toho i policie, vše je uzavřené a sepsané,
viník je ten pán, co to nedobrzdil. Domů jsem dojela pozdě, ale auto je pojízdné, vypadá to na výměnu zadního nárazníku a zadních dveří.

Mám tedy vyplněný záznam o nehodě a teď mám kontaktovat pojišťovnu viníka, což je Allianz. Mám pár otázek:

1) Jde to udělat v místě bydliště? Bydlím 120 km od místa nehody a od bydliště viníka, tak abych nemusela někam jezdit.

2) Jak je to s opravou? Mám svůj servis, kde moje auto znají a jsou na opravy rychlí, udělali by mi to přes víkend, protože auto potřebuju. Nechtěla bych to dávat do jiného servisu, bude to pojišťovna akceptovat? Nebo to bude muset být do jejich schváleného servisu?

3) Doma jsem zjistila, že notebook, co jsem měla v kufru, má prasklý displej. Vztahuje se škoda na věcech v kufru na plnění pojišťovnou nebo je to jen o škodě na autě jako takovém?

Dík za radu. Kája

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

1.ano

2.dohoda s likvidátorem, ten musí auto vidět před opravou

3.ano

erikch*

ano správně-kdyby náhodou bylo ze strabny nějaké cukání s úhradou,resp.výše úhrady-obrattě se na asistenci-běží ted všude v rozhlase reklamy,v minulém autosalonu na Primě o tom byla vsuvka apod.-ted si nevybavím název společnosti...

pojištění právní ochrany... existuje už i pojištění proti pokutám...

nu*
hodnocení

0x

Povinností pojišťovny je podle občanského zákoníku uhradit SKUTEČNOU ŠKODU.

Ale to pro ČR pojišťovny neplatí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]