Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pára z topení,jen v zimě

Od: mlok* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,asi mi prosakuje topení,protože jakmile dám páčku topení z modré na červenou šipku tak okamžitě se mi zamlží okno.Zajímavé je ale,že jen teď v zimě současně se smradem z fridexu.Když pustím topení v létě,žádný smrad z fridexu ani mlžení není.Je jasné,že se mlží okna protože je větší zima ale proč fridex v autě nesmrdí i v létě když pustím topení?Jestli tedy prosakuje radiátor proč fridex nesmrdí v interieru i v létě?Prý stačí nalít do chladiče sedlinu z kafe nebo co jiného?Mám nový chladič,má to cenu nebo je lepší výměna radiatoru?Je to hrozná práce musí se vymontovat přístrojovka

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

itan71*
hodnocení

0x

Je to stopro topení já to měl taky

doplněno 21.10.12 13:54:

Perfektně a jednoduše se dá vyměnit topení u Fiat Tipo 2 šroubky a 2 objímky, naposledy jsem měnil topení a k tomu v zimě u Citroen Xantia naštěstí bylo kolem 0°C tak to šlo dělal jsem to celý den než jsem sundal palubku atd a zpět

gumidek*
hodnocení

0x

Jestli je to u felicie, tak je to bez demontáže. Vyjme se baterka a z boku topení v motorovém prostoru se vysune vložka radiátoru.

Nepíšete u jakého auta.

takhle to de jen u fafounu u feldy je to složitější musí se to v interiéru povolit a v motoru potáhnout celý to topení kapku ven jinak ten radiátor nevytáhneš vadí tomu ten plech co je na něm baterie *cteni*

ar*
hodnocení

0x

Popravdě namyslím, že bude prosakovat přímo radiátor, spíše to vidím, na těsnění na přívodu radiátoru nebo uvolněná hadice, ale nic není nemožné.

Jen čert ví co je to za auto a jestli to má třeba i kohot na topení, jak je tam radiátor zamontovaný atd. Těžko radit, když nevíme o čem.

mlok*
hodnocení

Právě je to Citron Xantie rok 96.Matoucí je to,že fridex je cítit jen v zimě,v létě ne

itan71*

Jo rok 96 1.6 + LPG to jsem měl taky a při puštění topení smrad na odpadnutí tak jsem pro to topení si ještě musel zajed a v autě mrznout v rukavicích

doplněno 21.10.12 17:15:

Topení je pod palubkou a 2 hadičky jsou pod kapotou

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]