Nejste přihlášen/a.
Zdravím.
Ve čtvrtek jsem byl nucen přeparkovat z důvodu blokového čištění. Našel jsem místo, kde stály i ostatní auta podél silnice, neviděl jsem v okolí žádné cedule, tak jsem tam zaparkoval taky a odešel domů. Když jsem se pak odpoledne pro auto vracel, našel jsem dárek od Městské policie za stěračem s kódem "4 kola B28", což jsem našel jako že stojím v zákazu zastavení. Zajímavé, že všechny ostatní auta předemnou už byly pryč a asi nic neporušily..
Otázka je, mám jít na Městskou policii a příp. zaplatit pokutu, nebo to mám ignorovat?
Děkuji.
lísteček za stěračem není v souladu s platnou legislativou. MP si tím jen ulehčuje práci. lístek můžete úplně ignorovat. vyčkejte až vás obešlu tak, jak nařizuje zákon. bude se jednat o podání vysvětlení. pak se musíte rozhodnout, jestli hodláte platit (přispět do obecního rozpočtu - mj. i na výplaty obecních darmožroutů). pokud ano, dostavte se na určené místo, přiznejte svou chybu a zaplaťte. pokud ne, nikam ani nemusíte chodit. doporučeně můžete poslat pouze toto. pokud nechcete psát, ve stanovenou dobu se dostavíte a sdělíte, že jste majitelem (provozovatelem) vozidla a víte kdo vozidlo v době spáchání přestupku řídil. dále odmítnete vypovídat. nic víc, nic míň. osoba blízká je, nejen v tomto případě, zbytečná komplikace.
Platit netřeba
zajdete na MP s lístkem , nahlásíte že s tím v ten den jela osoba blízká proti které odmítáte vypovídat , Toť je vše .
Varianta "B" - zajít s lístečkem na MP, omluvit se a vysvětlit důvody takového stání - pokud nejsi ´známá figurka´, vyřeší to ´domluvou´...
"Osoba blízká" není špatná výmluva, ale všechny zúčastněné strany vědí, že jde o výmluvu a ani policajti nemají rádi, když je s nimi ´zametáno´ (někdy ´to´ vracej) - oni nemohou ani za ten zákaz stání, ani za to, že sis jej nevšiml...
to mowla - na tom lístku je napsaná částka ,takže omluva je mimo
a že by vraceli když se uvede osoba blízká je totální blbost.
Na lístku právěže žádná částka napsaná není, je tam jen napsané, že jsem podezřelý ze spáchání přestupku a mám se dostavit na MP.
Tak to se zřejmě něco změnilo, protože lístečků od MP jsem měj jednu dobu několik týdně - a vždycky tam bylo uvedeno kde a co, nikdy ´za kolik´... BTW - tahle ta má anabáze se stáním v zákazu stání skončila omluvou sekretářky MP P10, policajti neznali zákon (zejména tehdejší velitel, nějaký Farkaš, byl trouba)...
A že by si policajti ´příště´ nepřisadili vůči člověku, jenž se schovává za "osobu blízkou" - no, možná jak kde, já takové znám...
doplněno 21.10.12 14:56: To Itan71: Je tam uvedena? - Já ji nevidím... Scan sice není moc kvalitní, ale že bych zase tak špatně viděl...
@mowla není tam napsaná a větší mi to nechtělo vzít pokusím se ještě jednou pokud to nevyleze smůla tak tedy ještě jednou
doplněno 21.10.12 15:43:naposledy
@laybor ukaž MOWLOVI napsanou pokutu
doplněno 21.10.12 14:20:Ještě jednou nějak to nenaskočilo
Co se to dělo ve čtvrtek, moje přítelkyně dostala taky za stěrač lístek (auto je napsáno na mě) škrábla 3roky staré BMW, (nic hrozného odhaduji oprava laku 1500-2000kč spíš méně) při cestě z práce jsem viděl 6 odstavených aut a v pátek ráno na stejné trase 3 bouračky a 2 odstavené auta. Nevzpomínám si že bych někdy toto zažil a už nějaký ten rok jezdím.
kudlajz, přečtěte si odpověď od masoniho a sám se rozhodněte.
chci zaplatit pokutu, jdu se čestně přiznat a uhradím sankci.
Nechci platit, počkám zdali si předvolají osobu zapsanou v techničáku a oznámím jim, že vím kdo vozidlo řídil, ale odmítám vypovídat.
No žádný zákon lísteček nezakazuje, jinak by je nedávali. Zákon hovoří p výzvě, už neříká jak, jen aby měla potřebné náležitosti.
Pak jsou dvě možnosti, dostavím se a buď cvakám, nebo ukecám. Nedostavím se, počkám na předvolání a cvakám, z povahy orgánu už se těžko vykecávám. Výmluva na ostatní je bezpředmětná, každý za sebe.
Výmluvy na ..., až budete v pozici, kdy se někdo vymluví tak vám zbude skřípění zubů...
Hele a dá se to ještě použít, když jsem teď našel tohle? zpravy.ihned.cz/...
Že stejně když neprokážou mou vinu, tak budu muset platit, protože jsem provozovatel vozidla?
Podívat se na účinnost zákona, změny.
doplněno 22.10.12 12:02:To kudlajz - no práávě. Média nám nemohou nařizovat nějaké povinnosti.
Jaký zákon bych měl hledat? Když jsem koukal na psp.cz na 553/1991, tak tam to zůstává nezměněno.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.