Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
řeším takový problém, potřebuji "nové" auto, naskytla se mi možnost koupit Škoda Felicia 1.6 MPI, r.v 1996, stav takřka NOVÁ, najeto 13500 km (slovy: třínáct tisíc pětset km) (-prověřeno vícero způsoby a musím konstatovat, že poctivých), stav vozu odpovídá najetým km a neodpovídá stáří - TJ. TOP STAV, na sedadlech ještě igelity z mototechny,, původní baterka, původní pneu (elektrony + plecháče na zimu), výbava GLX, tažné... je to COMBI, plná nádrž, šlape jako hodiny... , 1. majitelka, koupeno u nás, prodává přímí majtel-syn
a teď k dotazu, uvažoval jsem nad autem okolo r.v. 2003-04, najeto do 150Tkm (poctivých), cena do 70tis, a teď mám si koupit starší o 8 let! vůz, který je morálně zastaraly a poměrně drahý a nebo jít do více ojetého modernjšího?
Za feldu chtějí 60.000 Kč a nesleví (a ani se nedivím).
poraďte mi, prosím
Já bych jí bral všemi deseti, kdybych těch 60 000 měl! Hned z kraje bych pořádně ošetřil dutiny a podvozek a těšil se z budoucích pár let ježdění, že budu mít náhradní díly všude a za hubičku. Spotřební díly jako pneu se dají taky pořizovat do 1000,- za jednu. Nehledě na to, že za pár let se pořád dobře prodá, pokud je tak zachovalá.
Byl by odkaz na inzerát nebo fotky?
Pokud na špalkách, tak i tlumiče budou OK!
Pro představu o ceně se dá dnes koupit i Favorit z roku 1992 (starý model s hnědým interiérem, tedy před facelift, nebo spíš před těmi 546 vylepšenímy)
zatím je to .1:1
- co se týče levných ND, tak to Vím, jezdil jsem před 2 lety Š120 a např. přední světlo nové,originál za 80Kč je pro smích a Fa. i Fe. jsou natom podobně
-jde mi hlavně o to, jestli to není předražené, kdyby to byl tak new face, neřeknu
- odkaz nedám, jde o prodej přes inzerát a fotky nemám,ale stav je opravdu, jako byste zašli do šourumu a koukli na nějaký nový plecháč (co se stavu týče), byla totiž celých 16 let v telé garáži a to na špalkách, aby se neotlačili pneumatiky!, olej byl měněn každých 5000 km, paní je 76 stará Ing, a dávala autu 1000% péči (nemohla mít děti)...
POČKÁM NA DALŠÍ REAKCE
jak tady už bylo řečeno.. že to je skoro nove neznamena že to bude jako nove... všechny pryžove časti budou zpraskane, tlumiče beztak zatuhlé.. bude se muset do toho investovat.. a ještě k tomu to bude hnit před očima... kdyby to byla aspon nafta tak do toho jdu hned,,měli jsme v rodině taky takove auto.. 120ka.. leštěnka, najeto přibližně stejně.. pak to dostal strejda.. nevim jestli to parkuje celoročne venku nebo ma garaž ale z toho auta je cca po 3-4letech rezavy vrak.. podle mě takove konzervovani auto akorat dojebe
A co je to za syna co felicii prodává, když paní nemohla mít děti?
Ale k věci. Já Felicii 1,6 combi mám a nebýt té rzi, tak si ji klidně ještě minimálně 2 roky nechám. Motor, to je něco unikátního, super tah, jen je to trochu žrout. 7 litrů na 100 si to v průměru veme. Ale jezdil jsem i za 6. Jakou to má vyšší výbavu? El. okna, airbag, el. zrcátka apod.? 60000 bych za to aji dal, ale to by to muselo být trochu v elektrice a třeba i metalíza...
Měl jsem vínovou metlu, el. zrcátka a okna a dokonce i klimatizaci, bohužel je to přesně rok co mi někdo vjel do protisměru. Rezavý to bylo, ale nic co by se nedalo lehce zapravit. Prahy a lemy blatníků byly v úžasným stavu. Narychlo jsem sehnal z nedostatku financí taky vínovou metlu, bez el. oken a klimatizace, zato airbag a centrál na dálku to má Ale jak je to prorezlý... Proto už to nechám dojet poslední rok do konce STK
Favouš za 65 tisíc? No to se někdo buď uťal v nulách, nebo už doopravdy ztratil soudnost. Obzvláště ty těsně porevoluční Favority nebyly až tak vydařené auta, vzpomínám, že mě tam museli dát tyč mezi přední tlumiče, jinak stále prakalo čelní sklo. Měl jsem ho jako služebák, na tehdejěí dobu slušný, ale teď jsme o 20 let dál a za šedesát litrů se už dá koupit i auto.
Ani tu Feldu nepovažuji za dobrou investici - možná tak jako sběratelský kus, ale po pár letech ježdění zaručeně shnije na šlupky a její cena bude rovna ceně vyplácené při ekologické likvidaci - myslím to bývá okolo 500,- Prostě tu cenu VELMI rychle ztratí.
Taky jí tam mám (1990). Původní sklo bylo v rohu naprasknuté. Nové už neriskuji. Kdyby to byla 1994 Solitaire, tak bych ho za tu cenu bral.
Samozřejmě to bylo u nějakého šetřílka , takže olej neměněný (degraduje stářím ) chladící kapalina neměněná ( stářím prožere těsnění pod hlavou)) , rozvodák neměněný ( po deseti letech se mění i když nemá najeto km) , v garáži u feliny postupuje koroze rychleji než na mrazu , atd ,
raději novější víc ojeté - než staré od šetřílka .
Gumide - píšeš hňupoviny - je to po šetřílkovi co neměnil olej (degraduje časem), chladící kapalinu (bude v háji těsnění pod hlavou) , rozvodák (po 10 letech bude stěřelý řemen ) a další náklady , nové gumy ,baterka, u parkované v garáži roste rez rychleji než na mrazu , atd
To jsou stokorunové položky. Musel bych jí vidět...
Rez rychleji roste, ale pokud tam nebyla, tak v garáži nezačne. Jen započatá se bude šířit.
paní ing. a dle ceny to zas takový šetřílek nebude. Top kousky se dají sehnat i za 25 000.
Do 1.6 se dávala růžová. Ta tak agresivní není...
Ten, kdo chce v dnešní době prodat Feldu musí vědět, že se kupují v průměru za 15 000,-Kč. Takže takto přemrštěná cena značí, že ji nekoupí jen tak někdo. Paní tedy nejde o to ji prodat za každou cenu. Tu hodnotu získala údržbou a řekl bych, že ty základní náplně měněny byly. Jinak by to byl provar. Hned by se to poznalo, že jsou náplně původní při prohlídce a skušební jízdě.
To by asi byla hloupá prodávat pěkný vrak za tolik peněz...
No, šestnáct let starý pneumatiky a stejně stará baterka, to se stejně bude muset koupit všechno nový. Známej má jednoho z posledních Favoritů, to je ještě o nějaký pátek starší auto, najeto necelých 50 000 km. A s tím autem se skoro nedá jezdit jak je vše zatuhlý. Jakmile auto stojí a nejezdí se s ním, je to snad horší, než když denně ujede 200 km.
Zalezi na tom, na co chcete auto pouzivat. Pokud to ma byt poskok do mesta ci pro kazdodeni dojizdeni do prace/skoly, tak bych do ni klidne sel. Pokud planujete delsi cesty a vetsi rocni najezd, rozhledl bych se po necem technicky modernejsim, novejsim, pohodlnejsim a bezpecnejsim.
Navic pokud auto neplanujete jako dlouhodobou investici, tak cena rychle padne a budete hodne tratit (uz ted je cena za tak stare- rokem i technikou, i kdyz nejete auto diskutabilni). Pokud si auto planujete nechat dele a dojezdit ho, tak to vzhledem ke stavu nemusi byt spatna volba...
co se týká syna, tak ten je nevlasní (paní si vzala před dvěma roky staršího pána), co se týče měnění kapalin, rozvodů, atd, tak tyto výměny, světe dicse byly dodržovány co do časových intervalů. Jelikož jsem ji dneska byl projet a auto nejen vypadá jako nové, ale i tak jede (ujeli jsme asi 50km) a měli to na rampě, tak jsem se rozhodl, že to vezmu, synka jsem dotlačil ještě ke slevě 10tis. na ekodň (vůbec nevěděl, že se to dá obejít a tak souhlasil) a zítra pro ni frčím... a Vás gumidek® budu muset někdy svést je to požitek...
To věřím, díky. A užíjte si auto, které se jako poslední v dnešní době skutečně řídí
10 000 karburátory (Favority) 5000 BMM vstřikovač (Favorit - Felicie) 3000 MPi Simos 2P Felicie (1.3 - 1.6)
a ten synek byl ještě takový***, že mi pořád tvrdil, že tam je eko 10tis, a já tuším, že 10.tis, je na fačka a na feliny je 5000Kč Nevíte to někdo?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.