Nejste přihlášen/a.
Ahojte, mám Feldu, asi před dvěma dny mi to chcíplo při startování (nějak sem to udusil), tak jsem chtěl nastartovat, jenže jakmile jsem dal klíček do poslední plohy, tak se nic nestalo, žádný zvuk, nic (ve druhé poloze se elektronika normálně zapla). Asi napotřetí to nastartovalo normálně. Zatím žádný podobný problém během dvou dnů nenastal. Nevíte, proč to nešlo nastarovat minule?
Motor je benzinový.
Pravděbodobně odchází spínačka. V poslední poloze se rozsvítí kontrolka poruchy brzd jako test její funkce a zároveň se uvádí v činnost spouštěč startéru (ten malý váleček na startéru, jak k němu vedou ty dráty.
Na startér (spouštěč) vede jeden tenký žlutý drátek. Odpoj ho a místo něj připoj kousek drátku a spoj ho s tou velkou horní maticí, jak tam vede trvalé + od baterky (silovým vodičem). Měj neutrál, ať tě Felda nepřejede a spoj to. Pokud pokaždé bude motor bez problému startovat, tak je startér OK a hledej tedy závadu na spínačce nebo přívodního drátu ke startéru (ten tenký).
Na 90% to bude kontakt ve spínačce. Jinak v nouzi viz výše motor vpoho nastartuješ, jen musí být klíček v 1. poloze, aby motor chytil.
doplněno 21.10.12 16:37:Názorná ukázka, akorát to uděláš na autě s neutrálem a ručkou:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.