Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jeep Grand Cherokee jaký je?

Od: kosmonaut* odpovědí: 14 změna:

Zdravím,momentálně stojím před rozhodnutím a zvažuji koupi jiného auta místo mojí dodávky,chtěl bych nějakou 4x4 s velkým kufrem kvůli nářadí.ři prohlížení webu jsem narazil na Cherokeeho,uvažoval jsem o variantě benzin+LPG,no každopádně sháním velké auto 4x4 a s nízkými náklady tak do 200tis.Budu rád za každý názor či připomínku,Jeep ani 4x4 jsem nikdy neměl,netuším jak je t se spolehlivostí a provozními náklady...díky za vaše rady.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

erikch*
hodnocení

0x

V8 je desetiletími prověřená klasika(objem ničím nenahradíš)-a s tím jde ruku v ruce i robustnost(odolnost)podvozku atd.-v plynu ideál,spotřeba relat.v poho-velký m,otr jede sám pomalu na volnoběh-servisní náklady srovnatelné s čímkoli(žádný extrém),povinné může být na kohokoli(babička děda,takže bez problému)-jde o reál.technický stav toho kterého kousku...Pokud bude o.k.-nebojte se toho,opatrněji automat-ještě před zaplacením nechte auto fundovaně prohlédnout v nezávislém servisu na prodejci-těch pár set se vám vyplatí...

hodnocení

0x

Rozhodl jste se naprosto správně ;). Zkuste kouknout na tenhle odkaz, tam se Vám dostane odpovědi na všechny (skoro) otázky.

jeepforum.cz/...

usac5
hodnocení

0x

Známej měl cca 2 roky Jeep Grand Cherokee 4,7 V8 LPG. Spotřeba se pohybovalo okolo 18l LPG při normální jízdě na silnici. Po stránce motorové nebyl problém. Jen docela komplikovaná a složitá elektroinstalace. Takže si občas něco postavilo hlavu a nešlo. Např. přestalo fungovat stahování oken. Po odpojení a znovu připojení baterie začlo zase fungovat. atd.

Bohužel on si to kupoval na předvádění před okolím a to auto ho doslova sežralo. Dnes jezdí ve Felicii.

kosmonaut*
hodnocení

Já auto potřebuji na práci,né na předvádění,momentálně je pro mě nejdůležitější průjezdnost,s dodávkou (předokolkou) jsem tady u nás na horách doslova v háji,nikde nevjedu a pořád tlačíme atd...ten prostor co dodávka má jsem schopný nějak oželet a spokojit se třeba s vozíkem ikdyž je to otrava :) Náklady na provoz bych chtěl +/- udržet na stejné úrovni co se spotřeby,dílů a pojistky týče

daniell*

To je dobrá připomínka dobře promyslete to zda na spotřebu máte nebo nemáte 18l reálná spotřeba když ho naložíte a pojede ostřeji dostanete se třeba na 19 - 20 l to už je hodně? Zvažte máte na to ale hlavně vyplatí se vám to? z dotazu jsem pochopil že ho chcete jako pracovní - užitkové vozidlo .

kosmonaut*
hodnocení

Ano chci tím nahradit můj stávající Renault Trafic kde mám spotřebu cca 8L nafty,takže kdyby byla spotřeba 18L lpg,jsem někde na 9L benzinu?5íkám to správně?Pokud ano je to pro mě naprosto přijatelné.

daniell*
hodnocení

0x

Jedno z nejlepších aut je pohodlné ono JEEPy jsou nejlepší off-roady nejspolehlivější to auto vydrží opravdu snad všechno bude třeba celej rozflákanej , nic nebude fungovat ale je to ten typ auta co vás vždycky spolehlivě doveze domů je to takovej pracovitej oslík když ho koupíte neprohloupíte ale pozor je težký ale hlavně je to off-road takže náhon 4X4 diferenciály a další to si vybírá daň na tom že je spotřeba trochu větší ale pokud to překousnete a výjde vám to tak je to dobrá volba ať starý JEEP nebo nový všechny jsou dobré nenechá vás ve štychu je to věc na kterou se můžete spolehnout.

kosmonaut*
hodnocení

Dobře napsáno!Přesně něco takového hledám,jen teď sehnat slušný kousek nejlépe již s instalovaným LPG :)

jarda3*
hodnocení

0x

A co jejich povestne automaticke prevodovky a diferencialy, ktere se repasuji kazdych 30tkm? Taky jsem o tom uvazoval ale land rover je IMHO lepsi volba. Navic je Jeep dost maly, da se tam plyn a je tam plno...

kosmonaut*
hodnocení

JAký přesně Land Rover máte na myslí?

usac5
hodnocení

0x

Pokuď má být toto vozidlo na práci, tak bych koukal na dostupnost náhradních dílů. Je to cca měsíc zpět, kdy jsem se díval na Land Rover Discovery u kterého puknul kloub a nejblíže byl v Anglii. Takže zákazník čekal 4 dny a musel si prodloužit dovolenou. U toho Cherokeeho to také není žádná sláva.

doplněno 18.10.12 21:12:

Pokuď nejsou 4 dny problém, tak do toho jdi. Mě třeba dneska odešlo na autě podávací čerpadlo a tuto závadu jsem vyřešil za 3h. Už jsem si říkal, že pořád jen jezdím a neopravuji. No a dnes konečně. *smich* Ale po ujetí cca 130tis km po zakoupení, to zase jde. Jako závadu neberu díly klasického opotřebení. (čepy, brzdy...)

kosmonaut*
hodnocení

4dny není nic hrozného,pokud jste tedy nemyslel 4týdny?To už by bylo horší

doplněno 18.10.12 21:25:

Jo 4dny ok,někdy i týden:D když si dá mechanik na čas

solenza*
hodnocení

0x

A o Land Roveru Discovery jste také uvažoval? To je také pěkné auto, které by stálo za uvážení.

kosmonaut*
hodnocení

Ne-e,Discovery jsem neřešil abych řekl,tuším že jsem nenarazil na nic benzínoveho a Dieslu se trošku bojím při dnešních cenách ropy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]