Nejste přihlášen/a.
Dobry den,
jak mam postupovat kdyz sem omylem misto nafty natankoval natural cca 27 l...jak vypustim nadrz nebo to mam odsat pres otvor do nadrze jak je víko?
půlka nádrže je benzín - to nemyslíš vážně, viď?
Pokud je to starsi auto s výpustným šroubem tak bych to vypustil přes něj.Pokud neni tak bych to vypustil primo palivovym cerpadlem odpojil bych starter aby nenaskocil motor pak bych si pripravil nadobu ,hadicku ktera vede od cerpadla k motoru bych rozpojil eventualne prolouzil nejakou redukci a jinou hadickou aby mohla byt nadoba na zemi zavedl bych hadicku do nadoby a klicek bych drzel v poloze jako kdyz startuju.Akorat nevim jak vydrzi baterka ale myslim ze cerpadlo by nemelo mit velky odber.Popripade to muzete odsat hadickou primo z palivove nadze tak ze ji ponorite do nadrze (do plniciho otvoru)nasajete vzduch usty a palivo pak samovolne vytece.
Několik lidí mi řeklo že benzin v nafťáku neni takovej problé a dokonce se trochu benzinu u nafťáků v zimě občas tankuje... Kdo to potvrdí?
Benzin v naftacich samozrejme problem je.
Napriklad:
Detonacni horeni - niceni pistu.
Zadreni vstrikovaciho cerpadla.
Male mnozstvi (litr nebo dva) na plnou nadrz samozrejme nic neudela. Ale neni to dobre.
Doporucuji celou nadrz vypustit (vysat, vytlacit, to je vcelku jedno) a zacit znova u benzinky.
Zrejme bude potreba i odvzdusneni. Hlavne pokud uz se s tim treba startovalo.
Tak jsem to vysal prepadem a zbylo mi tam cca 6 litru .Natankoval jsem naftu za 900 a jede to uz treti den a nic...obcas si uprdne ale jinak ok..doufam ze to tak bude dal.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.