Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Motor 1.4 TSI

Od: kura* odpovědí: 16 změna:

poradí nekdo s motorem 1.4 tsi?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cobrak*
hodnocení

0x

A copak byste chtěl pane kuro poradit? :-D

solenza*
hodnocení

0x

A co poradit? Jestli koupit auto s tímto motorem? Volil bych spíše jiný motor. Co třeba nějaký diesel?

kura*
hodnocení

uvažuju o touranu s tímhle motorem.bral bych i TDíčko ale moc toho nenajezdim.

erikch*
hodnocení

0x

o motorech koncernu VW (TSíčka) byly popsány stohy-a to i od jejich uživatelů-konstrukčně to bohužel "soudruzi" nezvládli,zejména rozvody-a ty jsou životně důležité...Takže pokud nebudete kupovat jeté za cenu blížící se nule(neodmítnutelná nabídka),tak rychle pryč...

chrest*

Známý mně taky něco říkal o rozvodech, ale nevím už přesně co. Co tam je špatně? Ptám se ze zvědavosti.

erikch*

najedte si třeba SM,AutoTip atd.tam jsou celá pojednání-prostě koncern v posledních letech natolik šetří,že "prodejnost" jde na úkor technologie-zkrátka konstrukčně jsou jak řetězy tak i řemeny špatně a nevydrží-a to je průser-bohužel už ne výrobce-ten dává pouze dvouletou záruku...

chrest*
17.10.12 23:38

ok díky

kura*
hodnocení

touran 2008 - 200000tis+-

doplněno 18.10.12 18:21:

blbnou ty retezy jen u 1.4 tsi?

erikch*

ony neblbnou "jen" řetězy,ale i rozvody řemenem-o to větší to je průšvih...v posledním SM byl rozhovor se šéfem odd.konstrukce motoru v MB-jak to ošetřili v novém Rapidu? odpověd byla v duchu jakože nové napínáky a ozub.kolo...,jenže to nestačí,což ale ukáže čas...

kura*
hodnocení

takze u tourana prichazi v uvahu bud 1.6 nebo nafta(1.9tdi,2.0tdi)?

doplněno 18.10.12 20:08:

1.6 je ale na tohle auto slaba.

erikch*

u 2.0 TDi (s vyvažovací hřídelí)je jiný průser-a sice převodka mazání(koncern trošku nedotáhl tech.řešení s místem)-tak aby byl problém vyřešen(sama 6ti hranná hřídelka polovičního průměru versatilky+uložení atd.) je to lehce přes 20 000,- a je to u tohoto typu motoru nevyhnutelné-jinak se zadře...pokud možno klasika 1.9 TDi...

kura*
hodnocení

jenze ta 1.9 TDI je slaba,to je jak ta 1.6.jsem nestastnej*zed*ctel bych tu 1.4tsi.jaka je pravdepodobnost ze se vy...e,kdyz koupim 5let staryho tourana 1.4.tsi?

erikch*

řekl bych,že vyšší než zanedbatelná...,osobně bych se poohlédl po stejné kategorii třeba korejské provenience...

kura*
hodnocení

jsem vysazeny germanista.takze korea asi neee.a co 1.8tsi,fsi nebo tfsi.samozrejme ne touran.

erikch*

pokud jste "Made in Germany"-co takhle premiové značky(BMW,Mercedes)...? Osobně mám sice "babičku" Bafíka (E36 TDS),ale neměnil bych-samozřejmě je to o penězích,takže asi nehledáte klasiku E36(ona se dnes nezbastlená hledá fakt špatně),ale kámoš má třeba předposlední Éčko s 2.0 CDíčko,najeto asi 700 000 km a jede pořád zcela bez problémů-a i servis je cenově zcela srovnatelný s třeba právě VW(v lecčemž i levnější)-jen s tím rozdílem,že nájezd 700 000 km není u TDI motoru standardem-oproti Mercedesům...

kura*
hodnocení

u mne diesel neprichazi v uvahu.zacal jsem uvazovat bud 1.6 touran i kdyz na ten motor je docela tezkej nebo golfa 1.6 nebo audi a4 1.6.sel bych i do 1.8.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]