Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Dne 13.6.2011 jsem prodal auto bez přepisu. S novým majitelem jsem sepsal kupní smlouvu.
Majitel si první 3 měsíce pojistku platil, dále už ne. Včera mi přišla obsílka od ČKP že mám uhradit 4700kč za první 3 měsíce neplacení pojištění. Tak jsem se odvolal a poslal jim tam kopii kupní smlovu.
Bude jim to stačit? Nebo se mám obávat že to zamítnou a v tom případě nemám vůbec tušení co dělat.
Díky za odpověd
nó, asi záleží na tom, co je v té kupní smlouvě psáno pokud je tam něco jako "kupující bere na vědomí, že dnem prodeje zaniká povinnost prodávajícího hradit povinné ručení", tak by to mělo být cajk .)
porušil jste zákon číslo 56/2001Sb. a budete ČKP obtěžován a obesílán do smrti, a pak ještě dědicové...blahopřeju
A co když si nechám vystavit duplikát TP a auto přepíšu na nového majitele, s tím že mu kopii pošlu. Tím se zbavím toho že auto je napsané na mě, ne? Všechny jeho iniciály pro přepis mám. Tím se ale asi nezbavím poplatku ČKP, co? ...
Wojto, nemůžete být stíhán za to, že neplatíte pojištění za vozidlo, které nevlastníte. Nu má sice pravdu, že jste porušil předpis, vy si příště dáte pozor, abyste podobnou věc neopakoval. Nicméně čkp musí akceptovat, že nejste vlastníkem. Je klidně možné, že sdělí (na 99% to tak bude) "...nemá vliv, popřípadě prozkoumali a neshledali..."
Pak se budete muset bránit opět. Nečekejte na dopis ale koukněte do on line případu...
No ale jak se mám bránit když mám v ruce jen kupní smlovu? Mám sepsat nějaké čestné prohlášení a znovu jim to tam vše odeslat?
Kupní smlouvou doložíte že nejste majitel/provozovatel a nemáte povinnost platit pojištění..
PS: další věc je ta, že jste nedodržel povinnost do 10 dnů auto odhlásit na nového majitele - za to taky hrozí postih = šup na dopravku a odhlásit.
Dají se vystavit duplikáty. Ovšem pokud neseženete nového majitele tak je problém protože ty jeho přestanou platit... On na to pak přijde až ho zkontrolujou policajti a zjistí neplatný techničák, pokud bude někde na výletě v cizině tak bude mít pěknou zábavu...
Jenže podle kupní smlouvy je to jeho auto ne? A tim že si vystavím duplikát tak starý přestane platit, a tím mu zamezím užívání jeho věci, v jeho případě vozidla. Auto bylo staré, dáse říci že vrak. Pochybuji že by to ještě jezdilo. I když člověk nikdy neví.
věc je ještě složitěší o to, že ten komu jsem to auto prodal, tak ho prodal ještě dál, a na toho člověka vím jen jmeno a adresu, ale tam se nevyskytuje. Ale myslím že vztah mezi dvěmi mě nemusí zajimat ne? Ja jsem vozidlo prodal jedinné osobě, a na tu bych to přepsal. Zbytek at si zařídí on.
wojtosi,
lze to i bez techničáku, ale nedělejte to. Mohl byste se dostat do problému..
tojejaku, to sice měl udělat, sankce mu již nehrozí, teď na úřad již nemůže...
jak správně píše M.Cukrář(zdravím)-zpětně nelze řešit jakýkoliv zápis v kterémkoli registru-vy jste dne toho a toho auto prodal v souladu se zákony(viz.kupní smlouva)a tím dnem pro vás zaniká jakákoli zodpovědnost(za věc,kterou nevlastníte-neodpovídáte)-to,že jste měl odhlásit,fajn-ale to není věcí ČKP-od toho je st.správa...Takže zašlete kopii oné kupní smlouvy-pozor,zněčitelnit vše krom jména kupujícího-vy nesmíte třetí osobě (krom policie,soudů a st.zastupitelstev-a ČKP tam uvedena není)sdělovat os.údaje(pokud už je znáte-zákon na ochranu os.údajů) s touto poznámkou pošlete na jejich adresu(hikoli p.o.box,viz.obch.rejstřík) a až zareagují(jak předeslal Milan C.),tak fajn,reagujte stejně a že se rád se svým renomovaným (synonymum pro drahý)právním zástupcem rád sejdete u soudu-i on si rád vydělá...Ale podmínkou je hlídat si poštu a reagovat...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.