Nejste přihlášen/a.
dobrý den mám problém s prodaným autem které jsem měl v autobazaru v bazaru po dlouhodobém neprodeji auta jsem oznámil že pro auto přijedu a najednou se auto prodalo což jsem zjistil až jsem ho potkal na křižovatce.autobazar prodal auto bez mého vědomí a bez toho aniž bych mel s něma podepsanou kupní smlouvu nebo plnou moc.nový majtel ma kupní smlouvu přímo se mnou kde bylo napsáo jen moje jmeno a někdo to podepsal je nějaká možnost že auto je stále moje když jsem nic s nikým nepodepsal a nebyla mi předána ani provize?
Píšeš - nový majitel má podepsanou kupní smlouvu přímo se mnou - v tomto případě již nejsi majitel vozu.
doplněno 16.10.12 16:10:Bez uvedené konkrétní smlouvy s autobazarem nebo novým majitelem tady budou odpovězeny jen dohady .
Při předání vozu do bazaru jsi musel podepsat nějakou smlouvu - přece jsi tam nedal vůz a šel domů bez dokladu o předání věci.
A v té smlouvě bylo napsáno co tady nikdo neví .(Pravděpodobně i plná moc k prodeji vozu bazarem),jinak by byl neprodejný.
doplněno 16.10.12 16:57:To - , myslíš že tam nechal auto bez jakéhokoliv podpisu?
Myslím že bazar spíš jen obchází daně (nechce být v prodejní smlouvě a pár vozů prodává jen jako že není zprostředkovatel a proto udělal smlouvu mezi majiteli.)
Pokuď jsi bazaru nepodepsal plnou moc pro zastupování v případě prodeje, tak se jedná o trestný čin podvodu. V každém případě tě němůže v kupní smlouvě nikdo podepsat tvým jménem. Mohla by se zde jednat i trestný čin zpronevěry.
PČR to musí řešit. Nesmíš se nechat odbýt. Vozidlo je stále tvoje. Smlouva je neplatná.
doplněno 16.10.12 17:12:@laybor V případě ,že mu jen nevyplatí peníze, tak by se nejednalo o trestný čin ale o občansko právní spor, který PČR řešit nemůže.
no auto jsem si měl vyzvednout ale najednou jak jsem tam volal tak zmizelo.a žádná plná moc pro zastoupení neexistuje a podle toho vypada i ta smlouva na které je nepsáno jen moje jméno a podpis.a policie to neřeší to jsem byl 3x.dá se nějak potvrdit že je auto moje?protože tahle informace ke me došla taky že bych si auto mohl bez problémů vyzvednou a bez náhrady ceny auta ale chci se vyhnout problémům proto hledám pomoc tady děkuji všem za každou radu
No, dal jsi auto do bazaru, aby ti ho prodali. Tudíš jsi s nima sepsal nějakou smlouvu, že ho můžou prodat. V ní je samozřejmě i nějaká doba, do které ti vyplatí peníze, nemusí to být hned s prodejem, to záleží na smlouvě. A jestli sis to rozmyslel, měl jsi tam zajet a auto ihned odvézt. Obávám se, že takhle už s tím nic nenaděláš.
blahopřeju, lepším řešením je auto nafotit a dát to na internet...ale rozšířeným koníčkem čechů je živit nenažrané superpodnikatele v bazarech...
Doufám že jste jim dal i všechny klíče včetně dokladů...na falešnou plnou moc ketrou jste nidky nepodepsal teď nekdo provede evidenční úkon, a to jen proto, že náš zákonodárce chtěl vyjít vstříc občanům a do zákona napsal, že podpis zmocnitele na plné moci ke konkrétnímu úkonu nemusí být úředně ověřen...z toho si někteří lidí udělali slušnou živnost...auto převedou na někoho jiného, ten ho odhlásí na exportní zančkymna Uktrajinu a jste v prdeli...Ráno jdětě na úřad a požádejte io vystavení duplikátů dokladů za odcizené...na policii nahlaště rovnou odcizení vozidla případěn i dokladů...
Kupní smlouva není platná = pořád jste majitel.
Pokud víte kde to auto je, tak si pro něj zajeďte (pokud vám ho nebude chtít vydat tak zavolejte policii), pokud nevíte kde je tak nahlásit krádež auta + dokladů (jak píše nu), případně i TO na bazar - zpronevěra, falšování plné moci, kupní smlouvy... Jednejte rychle než to auto zmizí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.