Nejste přihlášen/a.
Lze přírubu od hadice, kde je umístěn termostat utěsnit hermetikem?
To se ještě prodává? Dej tam silikon a máš pokoj. Na hadice není hermetik ideální, zatvrdne a popraská, pak to teče všude. Ten je jen mezi "tvrdé" materiály.
Tak na přírubu by to i šlo, ale trvanlovost není zase tak velká jako u silikonu . Navíc potom to čištění. Já bych volil silikon na motory a nebo jen udělat tesněníčko z papíru na těsnění. Záleží jen na tobě pro co se rozhodněš.
Jo ještě jej piksličku mám a nechci těsnit hadici na přírubě, ale přírubu k motoru. Takže by nemusel být problém, ne?
doplněno 16.10.12 14:56:Tak díky, uvidím, čím to nakonec zapatlám :D
Hermetik byl předurčen k těsnění spojů, které jsou tepelně namáhány. I já jej dosud s úspěchem používám. - miro
Hermetik právě není určen na tepelné spoje,i když po ohřátí ztvrdne a spoj se stává nerozebiratelný.Je to v podstatě pasta z fenolformaldehydové pryskyřice-resin,a měla by sloužit k dotěsnění papírových těsnění a nerovností motorových součástí.
JABRAKA
Na přírubě od hadice k chladiči nějak moc vysoké teploty nejsou a papírové těsnění bych tam samozřejmě dal. Ptal jsem se jen proto, že hermetik mám, tak jestli to tím můžu udělat.
kdysi se úspěšné těsnění karteru dělalo Hermetikem tak, že se nanesl na jednu stranu, pak se do něj vložila režná nit, takovým způsobem, aby vytvořila nepřerušenou dráhu a následně se to spojilo s druhým dílem a stáhlo svorníky. Byl to dost spolehlivý spoj i pro tepelně namáhané části.
No já byl vždy přesvědčen o tom, že hermetik byl určen na těsnění tepelně namáhaných spojů a jabrakova odpověď mne překvapila
Pro upřesnění názorů přikládám foto s návodem. Nejde sice o hermetik ale o HERMOSAL, což podle mně je totéž.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.