Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Státní hranice Rakousko-Slovensko

Od: wenzel odpovědí: 7 změna:

Zdravím.

Potřeboval bych poradit, jestli se dá osobním autem projet silnice mezi Slovenskem (město Moravský Svätý Ján) a Rakouskem (město Hohenau an der March).

GPS 48°36'6.821"N, 16°56'3.854"E

Na www.mapy.cz je to zaznačeno jako silnice nižší třídy bez vyznačeného hraničního přechodu. Jenže v autoatlase je na státní hranici namalovaný nějaký malý červený křížek a ve vysvětlivkách se o něm nic nepíše. Plánovač trasy mi ukazuje, že se tam tudy projet dá. Nemáte někdo z touto silnicí zkučenost? Dá se tam tedy normálně projet?

Děkuju.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Několikrát jsem tímto přechodem projížděl. Přechod je však otevřený pouze v denních hodinách, v noci je uzavřen. Přesné časy si bohužel nepamatuji, myslím, že je v provozu od 6 do 22 hodin. Hranici tvoří řeka Morava, přes úzký hraniční most se jezdí kyvadlově, provoz je řízen semafory.

wenzel
hodnocení

Děkuju Vám za odpověď, přesně tohle jsem potřeboval vědět.*pivo*

petansoudce
hodnocení

0x

mylím,že scengenském prostorem padla nutnost přecházet přes hranici jen na st. hranice.

martinhajek*
On to asi myslel jako jestli je to vůbec průjezdný pro auto. Pěšky se ale dá hranice opravdu překročit kdekoliv.

nu*
hodnocení

0x

také si hlídejte kudy se budete vracet, když to vezmete zpět po dálnici, může Vás těsně před SR hranicí překvapit rakouská Asfinag,to je spolešnost která spravuje dálnice a hlavně vybírá polatky ...fungují tak že kužely a několika VW T-5 zatarasí všechny pruhy, svedou auta do jendoho, rychlost sníží přenosnou značkou na 30 km/h a už z dálky kontrolují dalekohledem kdo má a kdo nemá dálniční známku...taxa je cca 130 eur a potvrzení platí jeden den ...to je drahá jednodenní dálniční známka

wenzel
hodnocení

Po dálnici nepojedu, vezmu to spíše okresními silnicemi. Ale i tak děkuju za upozornění.;)

stirecek*
Nedávno jsem tam tudy jel na kole a projet se to dá v pohodě. Dálnice tam není, jen ta slovenska která vede přes M. S. Ján a ta se dá objet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]