Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Dnes jsem se byl projet na motorce a jel jsem část rychlostní zkoušky rallye Šumava, akorát obráceně. Jsou to serpentýny nahoru a hned v první serpentýně mi motorka nechtěla podřadit a zůstala mi tam pětka a trvalo dlouho, než se mi povedlo podřadit alespoň na trojku, abych z tý zatáčky mohl odjet. Mám Jawu 125 TRAVEL. Těchto případů, kdy mi nepodřadila bylo více.
Neriskovat a opravit! Před lety jsem měl podobný problém a při přeřazování se zablokovala převodovka - okamžitý smyk a "lehnutí" si při vyšší rychlosti. Taky jen ohnutá vidlička a pak odřeniny, total generálka převodovky ...
Pokud správně reaguji - vymáčknutá spojka , tak ne, převodovka je "pevně" spojena sekundárním řetězem s kolem. Spojka je mezi kikovkou a převodovkou. Spojka pomáhá jen při kouslém motoru.
doplněno 15.10.12 19:05: opravuji - mezi klikovkou
" Spojka pomáhá jen při kouslém motoru" Juro2 teoreticky ano, prakticky to je takový fofr, že než tu spojku zmáčneš je už pozdě.
Mám zasebou a to se mi ani nekousnul motor, ale jen propálil 1 píst, bohužl v zatáčce když jsem to měl naklopené. Zničeho nic jsme jeli místo na moto zadkem po zemi, ale stále v tandemu. Je to fak fofr.
Jak jsem psal, buď opravit a nebo motor ukecat. Já bych volil první variantu.
JJ před x lety se taky kámoši takhle kouslo na třipade -než zmáčkl spojku-zadní plášt prodřený k nepoužití a měli z pr... kliku že to udržel.Jeli ve dvou!
doplněno 15.10.12 20:12:To 10 Anders- a nemůže to být tím příliš velkým rozdílem otáček motoru a rychlosti a tím otáček v převodovce? I když je to asi blbost.
Že v jiných otáčkach to podřazuje? Je to možný, protože když zastavím na spojku třeba na křižovatce, tak jí normálně seřadím a jedu dál
Tak já nevím
Nejprve vymontovat motor, rozpůlit a pak se teprve uvidí co je potřeba všecno dokoupit. Ložiska a simeringy dát rovnou všechny nové určitě, když už bude "vejpůl".
Ono mnoho jiných možností u tak jednoduché převodovky není. To že se nechce, ale fakt nepomůže. No ,ale zkuste motor ukecat.
Uvidíme, třeba to byla moje chyba jízdy, protože nahoru to řadí dobře a dolů tak v 75 % taky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.