Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Motorka nepodřazuje - proč?

Od: 10anders* odpovědí: 17 změna:

Dobrý den. Dnes jsem se byl projet na motorce a jel jsem část rychlostní zkoušky rallye Šumava, akorát obráceně. Jsou to serpentýny nahoru a hned v první serpentýně mi motorka nechtěla podřadit a zůstala mi tam pětka a trvalo dlouho, než se mi povedlo podřadit alespoň na trojku, abych z tý zatáčky mohl odjet. Mám Jawu 125 TRAVEL. Těchto případů, kdy mi nepodřadila bylo více.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Neriskovat a opravit! Před lety jsem měl podobný problém a při přeřazování se zablokovala převodovka - okamžitý smyk a "lehnutí" si při vyšší rychlosti. Taky jen ohnutá vidlička a pak odřeniny, total generálka převodovky ...

10anders*
hodnocení

To nepomohla ani vymáčknutá spojka?

Pokud správně reaguji - vymáčknutá spojka , tak ne, převodovka je "pevně" spojena sekundárním řetězem s kolem. Spojka je mezi kikovkou a převodovkou. Spojka pomáhá jen při kouslém motoru.

doplněno 15.10.12 19:05:

opravuji - mezi klikovkou*hi*

10anders*
hodnocení

A něčím jiným by to bejt nemohlo? :(

ar*

" Spojka pomáhá jen při kouslém motoru" Juro2 teoreticky ano, prakticky to je takový fofr, že než tu spojku zmáčneš je už pozdě.

Mám zasebou a to se mi ani nekousnul motor, ale jen propálil 1 píst, bohužl v zatáčce když jsem to měl naklopené. Zničeho nic jsme jeli místo na moto zadkem po zemi, ale stále v tandemu.:) Je to fak fofr.

Jak jsem psal, buď opravit a nebo motor ukecat. Já bych volil první variantu.

JJ před x lety se taky kámoši takhle kouslo na třipade -než zmáčkl spojku-zadní plášt prodřený k nepoužití a měli z pr... kliku že to udržel.Jeli ve dvou!

doplněno 15.10.12 20:12:

To 10 Anders- a nemůže to být tím příliš velkým rozdílem otáček motoru a rychlosti a tím otáček v převodovce? I když je to asi blbost.

10anders*
hodnocení

Že v jiných otáčkach to podřazuje? Je to možný, protože když zastavím na spojku třeba na křižovatce, tak jí normálně seřadím a jedu dál :)

Tak já nevím :(

aroff
hodnocení

0x

Pravděpodobně přihnutá vidlička.

10anders*
hodnocení

Vidlička? Jako jaká vidlička?

je to segment uvnitř převodovky a posouvá to převodovými koly

10anders*
hodnocení

A oprava? Postup? Cena? Jaké komponenty dokoupit?

aroff

Nejprve vymontovat motor, rozpůlit a pak se teprve uvidí co je potřeba všecno dokoupit. Ložiska a simeringy dát rovnou všechny nové určitě, když už bude "vejpůl".

10anders*
hodnocení

Tak já doufám, že to tím není, protože rozdělovat motor se mi nechce :DDDDD :(

aroff

Ono mnoho jiných možností u tak jednoduché převodovky není. To že se nechce, ale fakt nepomůže.:) No ,ale zkuste motor ukecat. ;)

10anders*
hodnocení

Uvidíme, třeba to byla moje chyba jízdy, protože nahoru to řadí dobře a dolů tak v 75 % taky.

Tak ještě by to mohlo být zvýšeným stavem vody na řece Sázavě! *smich*

Chápu, že se Vám nechce do půlení motoru, není to o práci na 10 minut, ale myslím, že bez rozhození motoru toho asi moc nezjistíte, natož aby se to opravilo... samo.

10anders*
hodnocení

Je fakt, že jsem v posledních dnech jezdil spíše rallyový styl, než výletní :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]