Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Online inzerce aut - tipy

Od: jiristransky® odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

koukám se po novém autě a přestávám mít nápady, kde hledat. Dovoz nechci a připadají v úvahu jen české inzerce. prolezl jsem sbazar.cz
sauto.cz
bazos.cz
aukro.cz
rajaut.cz
sportovnivozy.cz
doporučíte nějaké další weby s inzercí aut?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

2x

No a proč si nepodat POPTÁVKU?

doplněno 15.10.12 09:56:

raději preferuji najít si sám inzerát a o ten se zajímat než čekat, až mi někdo nastolí auto (které může být nevyhovující
Kde berete tu jistotu, že si vyberete dobře, jsou to přece tatáž auta, vyberu z nabídky, dám poptávku a vybírám. Pokud si auto řádně prohlédnu, nechám prohlédnout? Bazary si auta nevyrábí, vykupují, prodávají.

hodnocení

raději preferuji najít si sám inzerát a o ten se zajímat než čekat, až mi někdo nastolí auto (které může být nevyhovující)

hodnocení

2x

annonce,i inzerce, Y bazar,andy auta

laybor*
hodnocení

0x

Tipcars, Hyperinzerce

erikch*
hodnocení

0x

koupě jetého auta v čr= spousty možných problémů,oproti tomu dovoz= relativní jistota(od soukr.osoby)...nebál bych se dovozu,naopak,mohu jen doporučit,i s cestou se to rozhodně vyplatí,nemluvě o stavu auta-u nás pětileté je jako desetileté ze SRN(kvalita paliv,silnic atd.)...

hodnocení

já bych se dovozu také nebál, ale nechci kupovat auto nad 80.000kč (přijde mi to zbytečné) a když dovoz přijde na nemalou částku (minimáně 20.000kč), tak mi to přijde zbytečné. Jak jsem na tuto částku přišel? spočítal jsem si dovoz na platu (tam i zpět), eko poplatek, povinné ručení, dovozová stk, přihlášení, čistopis, pujčení plata, ...a dostal jsem se na tuto částku. Kamarád auta dováží. osobně mi říkal, že auto pod 100.000kč se nevyplatí dovážet - spousta administrativy, času a ve finále ten stav není tak závratně jiný než auto u nás.. Němci to dorovnávají cenami - auta v německu jsou o něco málo dražší než u nás

erikch*

nevím nevím-osobně jsem se tím vcelku dlouho živil,dnes už tak spíš z recese jednou za měsíc pro známé-ale dá se sehnat-to je alfa omega všeho-stejně jako u nás koupíte tutéž Fábii za 60 000,- a identickou i za 80 000,-,takže narazím-li na něco zajímavého(cenově,popisem atd.) šupky hupky info do Deutschlandu-pokud je vše o.k. fajn,nechám si poslat kopii TP-zlustruju si přes pojištovny v celé EU(zda nebylo na dotyčné auto nějaké plnění),zde si uzavřu povinné a tradá do SRN(vesměs)-náklady jsem tam za cestu tam(vlak,bus apod.)-na místě se občas zadaří něco "ukecat"-což mi bud zaplatí převozku,většinou se ale ještě u nás dohodnu o ponechání origoš značek(ty pošlu po příjezdu obratem zpět za 200,-poštou)-proto i to povinné u nás(jediným směrodatným údajem pojištění je VIN auta) a cesta za palivo z Německas k nám do Krkonoš(podle vzdálenosti max pár tisíc)...U nás dovozovka+přihlášení do 6000,-(takže když budu hodně nadsazovat-jsem tam za desítku a auto mám u baráku na CZ značkách)-no a nebo je ještě jeden sice delší,ale za pár set způsob,a sice přestavba-jde o to jaká je zrovna nabídka dokladů u nás(samostatně nemají hodnotu,takže tak do 1000,-,a to i na rel.nová auta se dají sehnat-bourá se pořád)...Zkrátka nesmíte věřit všemu co se říká-a právě u aut do 100 000,- je rozdíl nejpropastnější-10leté auto ze SRN je jako asi 5ti leté u nás(to už se opakuju)-prostě velmi slušný tech.stav u nás u ojetin jen velmi těžko koupíte-ale bohužel za "něj" zaplatíte...Už to není co bývalo-točily se dovozy,na autě 50 000,- a výš,je jasný,že se kamarádovi nechce kvůli dvacítce...

hodnocení

děkuji za odpověď. upřímně - přemluvil jste mě! Je ještě nějaká německá inzerce kromě Ebay.de, mobile.de a autoscout24.de? přijde mi že na mobile.de a autoscout24.de jsou stejné inzeráty :) na ebay zatím nemám účet. tento způsob dovozu se mi zamlouvá

nu*
hodnocení

0x

dovoz nepřijde na 20 tisíc Kč, pokud si auto dovezete sám a ne s využitím překupníků...k výběru v českých bazarech blahopřeju...

hodnocení

dobře i kdyby dovoz vyšel na 10.000kč (což je IMHO blbost když jenom povinné ručení stojí 7.000kč na motorizaci, kterou mám aktuálně vybranou). eko poplatek, pujčení plata, přihlášení na čistopis, dovozová STK, doprava - nafta tam i zpět nic z toho tedy neuvažujeme pokud se máme vejít do těch 10.000kč. vůz samozřejmě nevybírám v autobazarech ale právě v inzerátech. hledám takový kousek, který nedisponuje náznaky autobazaru, což jde z fotek a případné komunikace lehce zjistit. Proto hledám adekvátní inzerce, kde bych mohl najít solidní kousek od přímého majitele. Počítám s tím, že vůz bude v hoším stavu než z německa, ale ušetřím na dovozu a na vyšší ceně, které jsou v německu prokazatelně vyšší než u nás. Mimo to i v německu se dá narazit na autobazar, kde bude šéfovat turek a ve výsledku to je ještě horší než vůz z čr. S kamarádem jsme dovezli už mnoho aut z německa (ano byly to staré vrány a většinou šli na díly), ale cenovou představu mám - jak ceny dovozu, který záleží na vzdálenosti tak i cen automobilů. Byl jsem se už podívat na 3 vozy. z toho 2 autobazary a jeden v dezolátním stavu. Proto jsem dal přednost inzerci a dalšímů pátrání a vyčkávání na vhodný kousek.

nu*

respektuji Vaše argumenty o nezbytné nutnosti zakoupení auta na našem POCHYBNÉM trhu...napíšu to jinak...blbec se učí na vlastních chybách, chytrý na chybách těch druhých...stačí když se vyvarujete chyb těch druhých a nebudete za blce...

erikch*

nu-musím souhlasit-viz vsuvka o dovozech výše-prostě u nás si fakt koupíte hromadu keců.(megagarance,stav km atd.)-jen tak pro ilustraci-ročně u nás x set tisíc dopr.nehod se škodou přes 20 000,-...,kde jsou tedy všechna ta bouraná auta-když na našem trhu ojetin jsou všechna nebouraná a po I.maxim.II.majiteli...?!? Stačí se trošku pozastavit,položit si takovouhle apod.otázky a už víte proč kupovat ojetinu západně od ČR...Němec řekne,že rozvody tolik a tolik km-a ona to je pravda(doloží doklady ze servisu),auto má najeto tolik a tolik-a světe div se,ono to tak je-němec(francouz atd.) si prostě nedovolí(nikdy ho k tomu nikdo nevedl-narozdíl od nás:"kdo neokrádá stát,okrádá rodinu" a podobná hesla doby) ani ho to nenapadne(něco jiného jsou maročtí apod.přistěhovalci-proto už v inzerci se vyhýbat označení kfz)...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]