Nejste přihlášen/a.
ahojm zase problem s cliem vyměnil jsem motor za stejný typ motor po nastartovani strili do výfuku. vymenil jsem zapalovaci modul , svíčky, kabely, tesneni pod saním a střílí stále i na volnoběh myslíte že muže být problem treba v nekterých čidel? starej motor nestrilel jen cvakala klika.zas kdyby byl podpálený ventil tak by to cukalo, chrastilo nebo spatně akcelerovalo nemyslíte? nebo jak se projevuje podpalený venti? DIK
Buď ja píše dabel čidlo na klice a nebo vadný snímač klepání motoru. Na ventil to nevidím, navíc podpálená ventil je dost dobře slyšet.
doplněno 14.10.12 15:52:Bohužel nové svíčky dnes neznaméná i dobré svíčky, Svého času byla u NGK 50% " úspšnošt ".
To muselo jít ,ale nepravidelně ten motor, chvílema na tři a pak si "fouknout".
Neuvádíte o jaký motor jde. Zda o karburátorový a nebo se vstřikováním palivy. Tak jen obecně k problému střílení do výfuku a karburátoru. V zásadě jde o špatné složení směsi pro válec-ce. Tedy poměr nasátého vzduchu a nadávkování paliva. Pro ideální spálení dopravené směsi do válce je nezbytný poměr 1 : 15(16) . Chudá směs (nedostatek vzduchu-kyslíku) hoří pomaleji střílí do karburátoru-sání. Bohatá směs (přebytek vzduchu-kyslíku, způsobuje rychlejší hoření nasáté směsi a střílí do výfuku, kromě snížení výkonu atd.Nejčastějším důvodem bývá zanesení čističe vzduchu. Důvodem je , že při výbuchu je vlivem pomalého a nebo rychlejšího hoření směsi, nastevřen a nebo úplně nezavřen, sací a nebo výfukový ventil. Takže musíte zjistit zda není překážka v nasávacích cestách vzduchu a nebo v dávkování paliva vzhledem k množství nasávaného vzduchu. V seřízení karburátoru a nebo závada ve vstřikovací jednotce. Příjemný den-miro
Pánové, děkuji vám za rady, problem je již vyřešen. Ale velká záhada, do motoru jsem koupil nové svíčky, říkám,si že tam skusím dát svíčky z toho původního motoru (mají najeto cca max 4 000 km) Tak sem je tam dal, a ono to z ničeho ic přestalo střílet. Jen nechápu, jak je možné, že na nové svíčky to střílelo do výfuku a na ty z původního motoru ne :D to mi hlava nebere
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.