Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ethanol do golfa 2.0 gti rv 93

Od: sesator odpovědí: 10 změna:

Můžu tankovat ethanol do golfa 2.0gti rv 93?v jakem poměru díky za radu chlapy.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

chrest*
hodnocení

1x

Bez úpravy bych tam ethanol nedával, riskuješ propálený píst nebo ventil. Pokud ho tam fakt chceš, tak max 2:1 N95:E85

hodnocení

0x

do 93 bych tam dal max 1,5:1 E85:N95 (15 L E na 10 L N) víc ne ale musíš si to vyzkoušet sem co to bude mit nejradší já jezdim 1:1 vetšinouu ;) a mam fedlu ;)

kura*
hodnocení

0x

bez řídící jednotky bych to neriskoval.investuj 3-6tis a budeš klidnější.pak tam můžeš lejt co chceš a kolik chceš.myslím ethanol a 95.

hodnocení

0x

Klidně zkus a uvidíš zda bude fungovat a pkd ne tak na to nebudeš jezdit.Nic jiného

doplněno 15.10.12 18:36:

To Kura-pokud prohledáš i zde toto fórum,tak majdeš odpovědí! S motorem 1,8i16V bez přídavné "Etanolové"ŘJ už jezdím přes rok bez problému,od samý etanol ,ale běžně 2-3:1 ,e:n .V odkazu elaborát jedné osoby (nick čert) ohledně "etanolového"ježdění!

xantiaclub.cz/...

erikch*

v poměru 1:1(maximální) není s ethanolem problém-pouze nebud zaskočen prvních cca.300 km-ethanol(líh) bude čistit komplet celou palivovou soustavu,takže to může chvílemii kuckat-ale to je zpočátku normální-já tak jezdím už přes dva roky(R19 16V) a švagr s tříletou Zafirou taktéž,vše o.k...

kura*

a to bez řídící jednotky?*zed*

erikch*

ŘJ má už i "babička" R 19-takže bez těžko...,ale co se ethanolu týče-ano normálně tak jak auto je a jezdí bez problémů i v mrazech,ale chce to fakt max.poměr 1:1...

kura*

myslel jsem RJ na e85.ale budis. Může moje auto jezdit na E85 bez úpravy?

Ano, může. Ponese to s sebou ovšem negativní důsledky:

1. pokud bude auto studené, bude o dost hůře startovat. V krajním případě nepůjde nastartovat vůbec,

2. může dojít k výraznému nárůstu spotřeby - o 20-30 %. V takovém případě se ekonomicky nevyplatí na E85 jezdit, protože úsporu na ceně paliva přehluší nárůst spotřeby

erikch*

pochopil jsem,že je ŘJ míněnna na E85-a jinak jak shora-provoz (reálný) je zcela bezproblémový,spotřeba nárůst cca. 10%,ovšem, cenový rozdíl je podstatně větší než 10%,takže suma sumárum se to vyplatí...

kura*

Proč přestavbu?

Etanol je méně výhřevný než benzín. Je potřeba více zápalné směsi pro vyprodukování stejné práce. Proto se při jízdě na etanol může zvýšit spotřeba. Při spalování E85 bez úprav ve výfukových plynech lambda sonda pozná vyšší koncetraci kyslíku než u benzínu a výsledek oznámí řídicí jednotce jako jízdu na chudou směs.

Při spalování chudé směsi může dojít k podpalování ventilů a jejich sedel, tudíž poškození motoru. Řídicí jednotka proto "obohatí" směs mnohem větším přísunem paliva, kvůli tomu se zvýší spotřeba. Jízda na velmi bohatou směs také není vhodná pro chod motoru. Paliva je ve směsi tolik, že se nestačí spálit a jde dál to palivové soustavy. To by mělo špatný dopad hlavně na katalyzátor.

Tohle vše se děje, protože řídicí jednotka si myslí, že se spaluje benzín, který má pro optimální spalování jiný poměr vzduchu a paliva ve směsi než etanol. Nižší výhřevnost a jiný poměr směsi má tedy klíčový dopad na správné spalování E85

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]