Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přednost v jízdě

Od: p4v3l* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, chtěl bych se zeptat. V případě, že by nastala situace viz. obrázek, kdo bude mít přednost? Typická situace někde na mostě, kde je přednost upravena dopravní značkou, která dává přednost protijedoucímu vozidlu. Zajímalo by mě ale, jak by to bylo v případě, že by na straně protijedoucího vozidla šel např. chodec? Musel bych já umožnist protijedoucímu vozidlu, aby se vyhnul chodci na jeho straně? Nebo by protijedoucí vozdilo zastavilo před chodce, dalo přednost mně? Díky.

Přednost v jízdě

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

chybi ten obrazek

hodnocení

0x
kdyz ma prednost tak ma prednost i kdyby blokoval ostatni nez chodci prejdou. pokud pousti chodce, najede si a vy se mu dokazete vyhnout nebo prejet krizovatku z protismeru, tak samozrejme muzete... stejne stoji.

hodnocení

0x

vozovka je dostatečně široká na projetí obou vozidel a protijedoucí vozidlo ti musí dát přednost,protože se vyhýbá překážce-v tomto případě chodci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]