Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodane auto v poloprevodu

Od: kerstyn* odpovědí: 14 změna:

Dobry den, poprosim Vas o radu, prodala jsem auto, ktere bylo v poloprevodu, tudiz odhlasene na me jmeno, ja s tim autem jezdila rok, jsem napsana ve velkem technicaku, v malem ne...Auto jsem prodala, sepsala kupni smlouvu, kde je uvedeno, ze vsechny sankce a prestupky pujdou na hlavu noveho provozovatele a nechala si overit na urade podpisy...,jeste ten den zrusila pojistku a predala auto, muze mi hrozit nejaky postih za neprepsani auta, a nezaplaceni eko dane,?Muze novy majitel dat auto ekologicky zlikvidovat?Muzu mit nejakou pokutu?nebo mam zajit na urad , aby si tu mou kupni smlouvu ofotili,aby na me nechodily pokuty?Dekuji Kristyna..:)

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

laybor*
hodnocení

0x

Podle registru (pokud si nový majitel na sebe vůz nedohlásí) budou veškeré postihy chodit za Vámi .

Policie (pokud nezjistí totožnost přímo při přestupku), úřady ,ČKP berou informace z registru.

Vše budete vyvracet kupní smlouvou , nejste majitelka vozu .S kupní smlouvou vždy vše vyvrátíte - takže pořádně ji schovat.

kerstyn*
hodnocení

Podle registru (pokud si nový majitel na sebe vůz nedohlásí) budou veškeré postihy chodit za Vámi .

Jaky postich me muze postihnout,?za neprihlaseni vozu?a zaplaceni eko dane?kolik me to vsechno bude stat?
laybor*

Za nepřihlášení žádný postih nehrozí , za eko taktéž nic ,

jde spíš o přestupky jako např. překročená rychlost zaznamenána kamerovým systémem apod , pokuty od ČKP pokud nový maj neuzavře nové POV,

vše samozřejmě vyvrátíte kupní smlouvou - registr nerozhoduje o majiteli - majitel je dán kupní smlouvou.

nu*
hodnocení

0x

na úřad můžete klidně zajít, protože úřad je kopírovací centrum...ta hodinová fronta lidí co tam stojí netouží po ničem jiném, než po Vaší společnosti...:-P

Chápu to tak, že pokaždé když vám přijde pokuta, budete chodit fotit smluvu na úřad?

nu*
hodnocení

0x

Jinak v novém zákoně žádná odhláška nebude, bude se rovnou přihlašovat...povinnost přihlašovat auta bude zakotvena zákonem pod hrozbou sankce.

A Evropská unie připravuje jednotná pravidla pro registrarci vozidel, pravidla budou mít dormu právní normy - nařízení, a jak jistě víte, nařízení se ani nezapracovává do zákonů, ale rovnou se aplikuje do občana vto a má před zákonem přednost...Pak se celá pasáž o registraci v našem zákoně škrtne a pojede se v celé EU stejně...

erikch*

ano-a češi,aby se vyhli cpaní peněz nenasytnému státu budou prodeje aut s ekodaní řešit např.smlouvou o dlouhodobém pronájmu na 99let-výsledek bude tentýž jako ted s odhláškami a kupními smlouvami-stát dostane minimum,prodejce se zbaví jakékoli zodpovědnosti...Už dnes je to velmi efektní a efektivní způsob-úředně ověřená smlouva o dlouhodobém pronájmu-nestojí to krom ověření podpisů ani kačku,zodpovědnost pronájemce(prodejce) =0 a státe ahoj,neuvidíš ani "ká" na správních poplatcích...Je to jako s daněmi-čím víc stát utahuje šrouby,tím větší má nedoplatky,a tím menší profit-pochopitelné selským rozumem,ovšem ten zákonodárci evidentně postrádají...

kerstyn*
hodnocení

Dekuji Vsem za odpoved, moc si toho vazim, to vite, 20 leta holka vi prd, co a jak s autama...ja vim, mozna tak,kde to ma volant:) no a co mi radite,?mam to udelat tak, ze mam dohnatn majitele a zaplatit ekodan, jit na evidencku, a prihlasit si auto na sebe a znovu odhlasit, abych mela cisty stit, nebo to teda delat nemusim, kdyz mam tu kupni smlouvu s overenymy podpisy, jo a majitel jezdi bez pojistky...:(

nu*

i ve 20 by jste mohla vědet, že evidence vozidel není katastrem nemovistotí, a když vozidl oneprovozujete, nemáte ani zákonnou povinnost auto prohlašovat...

Nejlepším dalším krokem ve Vašm životě bude , když si z internetu stáhnete občanský zákoník, 5x si pozorně přečtete pasáž o vzbiku a zániku vlastnictví , kupní a prodejní smlouvě...

Řádně prodané auto už není Vaší movitou věcí, teď je ve vlastnictví někoho jiného...auto jste nepřihlásila, a ted jej už ani nepřihlásíte, protože není Vaše a bylo by to absurdní...přihlásit znamená se nechat se k autu zapsat jako provozovatel a majitel...nic z toho už dnes není pravdou...a mimochodem, evidenčku bez auta a dokladů neuděláte, pojistit cizí auto, to je nesmysl..ale když chcete, můžete platit pojistku na moje auto...také mi můžete koupit novou košili...nebo raději dvě...:-P

kerstyn*
hodnocení

Dekuji...:) takze neprihlasovat , neplatit eko dan , neodhlasovat na noveho majitele?a co kdyz to auto bude chtit prodat?nebo ekologicky zlikvidovat?budu to muset udelat za nej?

kerstyn*
hodnocení

Dobry den, jeste me napadlo, kdyz se mnou majitel odmita jet na evidencku, abych auto vklidu prepsana, zaplatila ekodan a zase na nej odhlasila, kdyz mi odmita umoznit tuto vec , jestli by to semnou mohla vyresit policie...je tohle obcanskopravni spor, nebo ne?

nu*

policie není opatrovník a žádný občanskoprávní spor nemáte, auto změnilo majitele a tím vše definitivně končí

kerstyn*
29.10.12 20:29
hodnocení

kristýno, poslechněte nu a erikcha, ti Vám radí dobře...

erikch*

asi takhle-cokoli uděláte dnes a v blízké budoucnosti-neošetří dobu co byla předtím-zkrátka na jakýkoli případný problém budete reagovat kupní smlouvou v souladu se zákony-dnem prodeje a sepsání k.smlouvy pro vás končí jakákoliv zodpovědnost(nejste již majitelem,tudíž nemůžete nést za věc jakoukoli zodpovědnost)...Kupní smlouvu uchovejte jako oko v hlavě-tou jedinou budete deklarovat "nevlastnění"...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]