Nejste přihlášen/a.
Dobry den, poprosim Vas o radu, prodala jsem auto, ktere bylo v poloprevodu, tudiz odhlasene na me jmeno, ja s tim autem jezdila rok, jsem napsana ve velkem technicaku, v malem ne...Auto jsem prodala, sepsala kupni smlouvu, kde je uvedeno, ze vsechny sankce a prestupky pujdou na hlavu noveho provozovatele a nechala si overit na urade podpisy...,jeste ten den zrusila pojistku a predala auto, muze mi hrozit nejaky postih za neprepsani auta, a nezaplaceni eko dane,?Muze novy majitel dat auto ekologicky zlikvidovat?Muzu mit nejakou pokutu?nebo mam zajit na urad , aby si tu mou kupni smlouvu ofotili,aby na me nechodily pokuty?Dekuji Kristyna..
Podle registru (pokud si nový majitel na sebe vůz nedohlásí) budou veškeré postihy chodit za Vámi .
Policie (pokud nezjistí totožnost přímo při přestupku), úřady ,ČKP berou informace z registru.
Vše budete vyvracet kupní smlouvou , nejste majitelka vozu .S kupní smlouvou vždy vše vyvrátíte - takže pořádně ji schovat.
Podle registru (pokud si nový majitel na sebe vůz nedohlásí) budou veškeré postihy chodit za Vámi .
Jaky postich me muze postihnout,?za neprihlaseni vozu?a zaplaceni eko dane?kolik me to vsechno bude stat?Za nepřihlášení žádný postih nehrozí , za eko taktéž nic ,
jde spíš o přestupky jako např. překročená rychlost zaznamenána kamerovým systémem apod , pokuty od ČKP pokud nový maj neuzavře nové POV,
vše samozřejmě vyvrátíte kupní smlouvou - registr nerozhoduje o majiteli - majitel je dán kupní smlouvou.
Jinak v novém zákoně žádná odhláška nebude, bude se rovnou přihlašovat...povinnost přihlašovat auta bude zakotvena zákonem pod hrozbou sankce.
A Evropská unie připravuje jednotná pravidla pro registrarci vozidel, pravidla budou mít dormu právní normy - nařízení, a jak jistě víte, nařízení se ani nezapracovává do zákonů, ale rovnou se aplikuje do občana vto a má před zákonem přednost...Pak se celá pasáž o registraci v našem zákoně škrtne a pojede se v celé EU stejně...
ano-a češi,aby se vyhli cpaní peněz nenasytnému státu budou prodeje aut s ekodaní řešit např.smlouvou o dlouhodobém pronájmu na 99let-výsledek bude tentýž jako ted s odhláškami a kupními smlouvami-stát dostane minimum,prodejce se zbaví jakékoli zodpovědnosti...Už dnes je to velmi efektní a efektivní způsob-úředně ověřená smlouva o dlouhodobém pronájmu-nestojí to krom ověření podpisů ani kačku,zodpovědnost pronájemce(prodejce) =0 a státe ahoj,neuvidíš ani "ká" na správních poplatcích...Je to jako s daněmi-čím víc stát utahuje šrouby,tím větší má nedoplatky,a tím menší profit-pochopitelné selským rozumem,ovšem ten zákonodárci evidentně postrádají...
Dekuji Vsem za odpoved, moc si toho vazim, to vite, 20 leta holka vi prd, co a jak s autama...ja vim, mozna tak,kde to ma volant no a co mi radite,?mam to udelat tak, ze mam dohnatn majitele a zaplatit ekodan, jit na evidencku, a prihlasit si auto na sebe a znovu odhlasit, abych mela cisty stit, nebo to teda delat nemusim, kdyz mam tu kupni smlouvu s overenymy podpisy, jo a majitel jezdi bez pojistky...
i ve 20 by jste mohla vědet, že evidence vozidel není katastrem nemovistotí, a když vozidl oneprovozujete, nemáte ani zákonnou povinnost auto prohlašovat...
Nejlepším dalším krokem ve Vašm životě bude , když si z internetu stáhnete občanský zákoník, 5x si pozorně přečtete pasáž o vzbiku a zániku vlastnictví , kupní a prodejní smlouvě...
Řádně prodané auto už není Vaší movitou věcí, teď je ve vlastnictví někoho jiného...auto jste nepřihlásila, a ted jej už ani nepřihlásíte, protože není Vaše a bylo by to absurdní...přihlásit znamená se nechat se k autu zapsat jako provozovatel a majitel...nic z toho už dnes není pravdou...a mimochodem, evidenčku bez auta a dokladů neuděláte, pojistit cizí auto, to je nesmysl..ale když chcete, můžete platit pojistku na moje auto...také mi můžete koupit novou košili...nebo raději dvě...
Dekuji... takze neprihlasovat , neplatit eko dan , neodhlasovat na noveho majitele?a co kdyz to auto bude chtit prodat?nebo ekologicky zlikvidovat?budu to muset udelat za nej?
Dobry den, jeste me napadlo, kdyz se mnou majitel odmita jet na evidencku, abych auto vklidu prepsana, zaplatila ekodan a zase na nej odhlasila, kdyz mi odmita umoznit tuto vec , jestli by to semnou mohla vyresit policie...je tohle obcanskopravni spor, nebo ne?
policie není opatrovník a žádný občanskoprávní spor nemáte, auto změnilo majitele a tím vše definitivně končí
asi takhle-cokoli uděláte dnes a v blízké budoucnosti-neošetří dobu co byla předtím-zkrátka na jakýkoli případný problém budete reagovat kupní smlouvou v souladu se zákony-dnem prodeje a sepsání k.smlouvy pro vás končí jakákoliv zodpovědnost(nejste již majitelem,tudíž nemůžete nést za věc jakoukoli zodpovědnost)...Kupní smlouvu uchovejte jako oko v hlavě-tou jedinou budete deklarovat "nevlastnění"...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.