Nejste přihlášen/a.
Zdravím, takový dotaz. Nemá někdo zkušenosti s Peugeot 106, konkrétně s motorem 954 ccm (37 kW). Poslední dobou ho nedokážu natočit, teda jednou to jde, pak to nejde a startuju ho třeba na 5x (vyjímky i na 20x). Zkoušel jsem i tlakovat několikrát po sobě a nebo mu při startu v nouzi už normálně šlápnout do plynu. Vždy jsem ho teda natočil nakonec. Dřív mi to občas dělalo, třeba tak jednou za půl roku, ale nyní se to stupňuje a je to skoro v poměru, že to jednou natočím napoprvé a podruhý to zas takhle trápím. Benzínem to zřejmě nebude, neboť neberu na stejný čerpačce a hlavně to dělalo i na plnou nádrž značkovýho klidně.
Tipuju to na palivový filtr, ale co kdyby něco jinýho, pokud s tím máte někdo zkušenost. Na palivovým filtru, vlastně i vzduchovým je 50 000 km.
Propos, pokud by s tím mohlo mít spojitost, tak v létě, v největších hicech, tak když byla mašina studená, tak vždycky chcípala, prostě ty 2-3 minuty po nastartování. Pokud jsem ji nestihl lehce šlápnout do plynu tak se rozklepala a chcípla.
Filtry určitě vymněnit, vzduchový obvzlášť.
Jak staré jsou kabely a svíčky? Po otočení klíčkem zabzučí na moment palovové čerpadlo?
No...ono tam je tak nějak všechno pouze 50 000 km, resp. 14 let staré, ale auto moc nejezdilo ze začátku, to až poslední léta. Ohledně spotřeby, tak jsem dokázal jezdit kombinovanou za 5,3 l, ale je pravda, že mi teď vylezla minulý týden k 7 l, ale přisuzoval jsem to zrovna ne vhodnýmu asi benzínu!
Furt nebyl čas, holt na to budu muset vlítnout, to vyměnit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.